JYPille maukas voitto jatkoajalla SaiPasta

JYP jatkoi voittojen tiellä jääkiekon Liigassa tiistaina. Vauhdikkaan trillerin jälkeen Lappeenrannan SaiPa kaatui vieraskentällä jatkoajan jälkeen maalein 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0).

JYPin voiton arkkitehteinä häärivät pisteet 2+1 iskenyt Antti Suomela sekä puolustaja Mikko Kalteva tehoin 1+2. Joonas Nättinen säesti kolmella syöttöpisteellään. JYP ja SaiPa takoivat maaleja tasatahtiin, mutta lopullisen niitin ottelulle iski jatkoajalla Sami Niku.

– Pelattiin ihan ehjä peli. Ei lannistuttu kaverin maaleista, vaan jatkettiin vaihdosta toiseen omaa hyvää tekemistä. Voidaan kyllä joukkueena olla tyytyväisiä tekemiseen. Tärkeintä on, että saatin voitto napattua, Niku summasi ottelun.

SaiPa sai otteluun unelma-aloituksen, kun jo ajassa 2.38 Joni Nikko iski kotijoukkueen johtoon. JYP ei kuitenkaan siitä lannistunut, vaan laittoi jalat rullaamaan. Tasoitus nähtiin avauserän puolivälin jälkeen, kun Suomela iski illan ensimmäisensä b-pisteiden välistä. Juuri ennen erän loppua Suomela maalasi toistamiseen ylivoimalla. Molempiin maaleihin esityön tekivät Nättinen ja Kalteva.

Toisessa erässä Elmeri Kaksonen lirutti kiekon ohi Pekka Tuokkolan ja tasoitti kamppailun. Hetkeä myöhemmin hurjassa vireessä oleva Kalteva laukoi kääntörannevedolla JYPin jälleen johtoon. Toisen erän loppuun Tomi Leivo kuitenkin tasoitti jälleen SaiPalle.

Päätöserä sai JYPin osalta mahtavan startin, kun Urho Vaakanainen laukoi tulisesti ja ohitti Jussi Markkasen. Tähän maaliin syöttöpisteet kirjauttivat Jerry Turkulainen sekä Suomela. SaiPa tuli kuitenkin vielä kerran tasoihin, kun Kaksonen ohjasi illan toisen maalinsa Lasse Lappalaisen viivaheitosta ajassa 52.33. Varsinaisella peliajalla enempää maaleja ei nähty ja peli eteni jatkoajalle.

Lisäajalla JYPille ison voiton ratkaisi Niku, joka tälläsi voittomaalin 5-4 ajassa 61.02 Nättisen esityöstä.

– Nättinen voitti aloituksen ja sain ihan rauhassa katsoa, mihin vedän. Katsoin, että räpsän puolella on tilaa ja sinnehän se meni. Siinä oli itsellä kolme takaiskumaalia alla, niin mahtavaa, että pystyttiin vielä voittamaan. Ei ainakaan niihin omiin virheisiin kaatunut, ottelun ratkaisija pohdiskeli.

Pistetehtailunsa myötä Suomela otti haltuunsa JYPin tehokkaimman pelaajan tittelin. Jani Tuppurainen luovuttaa siis tulevassa HPK-ottelussa kultaisen kypärän ketjukaverilleen Suomelalle.

Syksyn mittaan takaiskumaalit ovat välillä ohjanneet liikaa Hurrikaanin peliä. Tällä kertaa paketti pysyi kuitenkin kasassa, vaikka maaleja satoi molempiin päihin.

– Tuntuu kyllä, että peli alkaa nyt olemaan kuosissa. Nyt ei tullut mitään lamaantumista tai muuta kaverin maaleista. Pelattiin hyvällä tasolla ja luotettiin, että se riittää. Se tuotti tulosta tänä iltana, Niku summasi.

Hurrikaanikausi jatkuu jo torstaina kotihallissa Synergia-areenalla. Vastaan luistelee Hämeenlinnan Pallokerho. Tule paikalle ja kannusta JYP kolmanteen perättäiseen voittoon! Liput otteluun voit ostaa TÄMÄN LINKIN kautta.