Kovavireinen KalPa haki voiton JYPistä

JYP taipui tiistai-illan liigataistossa KalPalle kotihallissa lukemin 2-4. (2-0, 0-3, 0-1). JYPin maaleista vastasivat Antti Suomela ja Urho Vaakanainen.

Avauserään JYP tuli täynnä taistelutahtoa. KalPa oli hätää kärsimässä Hurrikaanin kovan paineen alla. Ensimmäisen kerran KalPan verkkoa heilutti Antti Suomela, joka nousi ylivoimalla röyhkeästi vetopaikkaan ja heläytti kiekon ohi Denis Godlan. Erän loppuun JYPin 2-0-osuman löi maalin edestä Urho Vaakanainen. Nuorelle puolustajalle maali oli ensimmäinen JYP-nutussa.

Toiseen erään osat vaihtuivat täysin. KalPa sai pelijuonesta kiinni ja takoi kolme osumaa. Jesse Mankisen 1-2-osuma livahti Veini Vehviläisen räpylän ohi maaliin ja myös Matias Myttynen sekä Tommi Jokinen pääsivät rokottamaan Hurrikaania.

– Eka erä oli hyvä. Sitten kaveri sai pari helppoa maalia. Sitten meidän peli jotenkin loppui. Olisi pitänyt saada puristettua ehjät 60 minuuttia. Ei vaan jotenkin saatu sitä tehtyä. Kai ne maalit lannisti niin paljon, että fiilis tippui, Vaakanainen ihmetteli.

JYP-uran ensimmäinen maali ja tehopiste hurrikaanipaidassa eivät paljon nuorukaista lämmittäneet.

– Tottakai vähäsen maali lämmittää, mutta eipä sillä ole lopulta mitään merkitystä.

Päätöserään JYP rakenteli kiriä, mutta jäähyt sotkivat peliä. Pahin takaisku oli Joonas Nättisen ulosajo. Nättinen sai 5+20 minuutin rangaistuksen, kun JYP-hyökkääjän olkapää osui taklauksessa Miikka Pitkäsen leukaperiin. Seurauksena voi olla jopa pelikieltoa, vaikka tilanne vahinko olikin.

JYPin kiri tyssäsi lopulta päätösminuutilla, kun Myttynen viimeisteli illan toisensa tyhjään rysään. JYPissäkin pelannut Myttynen oli KalPan tehomies pistein 2+1.

– Hyvä sisääntulo meiltä ja ekat puolitoista erää erinomaista JYP-kiekkoa. Paikkoja oli laittaa 3-0:aan. Sen sijaan vähän taas haiskahti helpolta kaverin maalit. Se oli heikko hetki meiltä toisessa erässä, päävalmentaja Marko Virtanen koki.

– Viimeiseen erään lähdettiin hakemaan nousua, mutta jäähyt kuluttivat energiat pois. Taisteltiin lopussa se mikä pystyttiin, mutta ei saatu palkintoa tällä kertaa. Ei auta kuin jatkaa. Kova on tie, mutta luotto on vahva. Kahdeksan peliä kolmeen viikkoon on edessä, Virtanen jatkoi.

JYP pelasi erikoistilanteet tiistaina oivallisesti. Yksi alivoimamaali ja tapetut alivoimat kertovat sen, että erikoistilanteisiin homma ei kaadu. Sen sijaan 5-5-pelaamisessa riittää parannettavaa.

– Nimenomaan 5-5-pelaaminen oli meiltä huonoa tänään. Av ja yv toimi hyvin, mutta se ei riitä jos päästää helppoja maaleja tasaviisikoin. Kaveri sai sellaisia oho-maaleja, jotka lamaannutti meidän peliä liikaa, kapteeni Juha-Pekka Hytönen sanoi.

Hurrikaanikausi jatkuu jo torstaina Tampereen Hakametsässä, kun vastaan asettuu sarjakärki Tappara. Kotihallissa JYP nähdään seuraavan kerran tulevana lauantaina, kun Synergia-areenan jäälle luistelee Porin Ässät. Liput tähän taistoon voit ostaa TÄSTÄ LINKISTÄ.