JYP taipui Ässille syyskauden päätöksessä

Jääkiekkoliigan syyskausi päättyi kotipelien osalta JYPin kannalta murheellisesti. Porin Ässät haki pisteet Synergia-areenalta maalein 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Ottelun avauserään JYP tuli hyvällä liikkeellä ja sai Ässät ongelmiin. Maalinteko kuitenkin takkusi jälleen ja helpottavaa avausosumaa ei nähty. Avauserän lopussa Hurrikaani joutui kahteen kertaan alivoimalle, mutta Pekka Tuokkola otti isoja torjuntoja.

”Peki” oli iskussa myös toisen erän alussa, kun Ässät painosti JYPin päädyssä. Porilaiset kuitenkin karkasivat johtoon ajassa 31.28, kun Mikael Saha onnistui maalinedushässäkästä pienen onnen avittamana. Päätöserässä Niko Ojamäki teki Ässille ratkaisevan 2-0-maalin ja kahden miehen ylivoimalla loppulukemat iski Matti Kuparinen.

– Ensimmäinen erä oli tasainen. Toinen erä jäätiin huonoon rytmiin. Ajateltiin ja yritettiin, että Ässät joutuu puolustamaan. Kiekot jäi kuitenkin liikaa keskialueelle ja kaveri pääsi pyörittämään. Se oli kovaa ja kuluttavaa, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Viimeiseen erään me saatiin ihmeellisiä jäähyjä. Se jarrutti takaa-ajoa kovasti. Pelaajat löi kaiken likoon. Uskokaa tai älkää, niin maalia yritettiin. Kyllä se sinne vielä menee, Virtanen jatkoi.

JYP on nyt pelannut 31 ottelua, joista on voitettu seitsemän varsinaisella peliajalla ja viisi jatkoajan tai rankkareiden jälkeen.

– Pitää olla rehti pelille. Taulu näyttää totuuden. Meidän totuus on nyt tämä. Viime kotipelissä Kärppiä vastaan oltiin enemmän perusasioiden äärellä. Samaa levyä tässä vähän jauhetaan pelistä toiseen, kapteeni Juha-Pekka Hytönen totesi.

Anssi Löfman nähtiin yli kahden kuukauden tauon jälkeen ensimmäistä kertaa tositoimissa kotikentällä. Vaikka tehoja ei tullut, oli ”Lökö” kuitenkin sairaslomasta huolimatta oma tuttu itsensä.

– Kroppa tuntuu hyvältä. Kiva oli pelata ison tauon jälkeen. Tappiot kuitenkin rassaa. Pitää pystyä parempaan sekä itse etttä kuka tahansa kentällä on. Tämä taso ei riitä. Jokaiselta äijältä tarvitaan lisää, pitkään katsomosta pelejä seurannut Löfman totesi.

– Joka yksilöstä tekeminen lähtee. Pitää tehdä duunia joka päivä täysillä ja sataprosenttisesti. Harjoituksista siirtyy tekeminen peliin. Kevätjaksoon lähdetään ihan eri meiningillä, Löfman vannoi.

Myös kapteeniston Tuomas Pihlman oli samaa mieltä. Kauteen lähdettiin isoin tavoittein ja se pitää kevätkaudella lunastaa.

– Ei ollut meillä ihan tavoitteet tälläiset. Paljon juttuja on mitä voidaan parantaa. Monesti ne huonot asiat kertaantuu. Meillä on liikaa isoja tasonvaihteluja. Tosi kovaa vuoristorataa. Joulutauko tekee hyvää. Kerkeää viikon verran kerätä ajatuksia. Sitten lähdetään aika paljon kovemmalla meiningillä kevätjaksoon, Pihlman paalutti.