Hurrikaani puhalsi KalPan yli -Miklik onnistui heti paluuottelussaan

JYP otti ison voiton Synergia-areenalla torstai-iltana liki 3 900 katsojan edessä. Rakas vihollinen KalPa kaatui maalitalkoiden jälkeen numeroin 5-3 (3-0, 2-2, 0-1).

 

Voittonsa myötä JYP vankisti asemiaan sarjataulukon neljännellä tilalla. Ottelun vähemmän pelannut KalPa on enää pisteen päässä. 

 

Avauserässä JYP jäi kuitenkin aluksi KalPan pyöritykseen, mutta Jussi Olkinuora oli maalillaan muurina. Myös JYPin puolustus sai hyvin siivottua maalin edustan.

 

– Ensimmäinen kuusi minuuttia oltiin raakasti telineissä. KalPa loi kovasti painetta. Tiedettiin ja odotettiin sitä, mutta silti meidän laiturit eivät osanneet pelata tarpeeksi tylysti. Saatiin onneksi parannattua pikku hiljaa, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

 

JYP todellakin piristyi. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen oli edessä ensimmäinen ylivoima ja esiin nousi kukapas muukaan kuin Michel Miklik. Seitsemän viikon sairaslomalta palannut slovakkilaituri laukoi tulisesti ranteella kiekon Eero Kilpeläisen kilven ali. 

 

Eikä siinä vielä kaikki. Avauserään Kilpeläistä nöyryttivät vielä läpiajosta Janne Tavi sekä hetkeä myöhemmin Jerry Turkulainen. Tämä riitti KalPa-valmennukselle, joka vaihtoi Kilpeläisen Denis Godlaan. 

 

Mutta ei auttanut kuopiolaisia myöskään Godla. Toisessa erässä JYP onnistui vielä kahdesti, kun Ossi Louhivaara taiteli maalin ja verkkoa heilutti lisäksi upealla osumalla kultakypärä Antti Suomela.

 

– Erittäin kovalla prosentilla viimeisteltiin. Se 5-0 ei ollut ihan oikeutettu pelin kannalta. Siinä tulee helposti väärin ymmärrys, miten pitäisi pelata. Ei pidä ajetalla että tehdään vaan kauniimpaa ja hienompaa. Tehtiin vähän hankala loppupelistä itselle, Virtanen totesi.

 

KalPa tosiaan hiipi vielä vaanimaan, kun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Matias Myttynen ja Jesse Mankinen onnistuivat savolaisille. Päätöserän alkuun Tommi Jokinen kavensi 5-3-lukemiin paluukiekosta ylivoimalla, mutta sen lähemmäksi KalPa ei yltänyt.

 

– Uhka oli olemassa ja silloin on aina hankala pelata. Saatiin kuitenkin kokeneelta kaartilta vastuunkantoa. He pelasivat lopun voittavaa jääkiekkoa. Kova oli vastus tänään. Tärkeät pisteet, Virtanen sanoi.

 

KalPa-luotsi Pekka Virta antoi tunnustusta JYPille, joskin siirteli vähän myös paineita Jyväskylän suuntaan. Tosin paineet täällä päässä kyllä kestetään!

 

– JYP ehdoton Suomen mestari kandidaatti. Parempi voitti tänään. Meillä riittää vielä opittavaa, Virta huomautti. 

 

JYPin tehomiehinä häärivät Louhivaara, Tavi ja Turkulainen pistein 1+1. Olkinuoralle voittopelissä 24 torjuntaa. 

 

Hurrikaanikausi jatkuu jo lauantaina kotikaukalossa, kun vastaan luistelee Vaasan Sport. Tule paikalle huutamaan Sport kumoon. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.