JYP kukisti Sportin – Ruusu puolestaan Vehviläisen

JYP joutui tekemään täyden päivätyön lauantaina Synergia-areenalla, mutta lopulta Vaasan Sport kellistyi 3 600-päisen yleisön iloksi maalein 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Ehkä ottelun mielenkiintoisin parivaljakko oli maalivahdit Markus Ruusu (JYP) sekä Veini Vehviläinen (Sport). Parhaat ystävykset pelasivat ensimmäistä kertaa vastakkain Liigassa. Tällä kertaa Ruusu veti pidemmän korren JYPistä lainalla olevasta Vehviläisestä.

– Ennen peliä ei puhuttu kuin muutama sana, kun törmättiin kentällä. Keskityttiin omiin hommiin, Ruusu totesi.

Ottelun alku oli molemmille vahdeille vaikea, kun torjuntoja kertyi yhteensä vain kolme!

– Eka erä oli hankala, kun vain yksi torjunta ja yksi maali. Sitten tuli töitä ja pääsin peliin mukaan. Tiukka vääntö ja tärkeä voitto, Ruusu sanoi.

Kaverukset paiskasivat kättä taiston tauottua.

Avauserässä JYP siirtyi johtoon jo ajassa 3.19, kun Janne Tavi löysi Jerry Turkulaisen, joka karkasi Sportin puolustukselta läpiajoon. Turkulainen vivutti kauniisti kiekon Veinin längistä sisään.

Sport tuli tasoihin vielä samassa erässä, kun Olavi Vauhkonen onnistui ylivoimalla. JYP siirtyi jälleen johtoon toisessa erässä ajassa 38.24, kun Janne Kolehmaisen komea ohjaus löysi tiensä verkon perukoille.

–  On tullut noita NHL-koosteita katseltua tänä vuonna. Siinä se silmä-käsikoordinaatio kehittyy. Mä on katellut, että tossa kohdassa ne äijät seisoo. Onneksi kerran kaudessa onnistuu, Kolehmainen velmuili.

– No ei vaan itse asiassa on me harjoiteltu tuota paljon harjoituksissa. Tuossa pisteiden välissä on hyvä seisoa ja kokeilla, josko osuisi, Kolehmainen jatkoi.

Maalin tekeminen on aina mukavaa!

Päätöserän alkuun Sport pääsi jälleen ylivoimalle ja onnistui toistamiseen yllättämään sarjan parhaan alivoiman. Tällä kertaa ”oma koira” puraisi, kun JYPistäkin tuttu Markus Nenonen sivalsi kiekon vasempaan yläpesään.

JYP kuitenkin kuittasi nopeasti, kun Joonas Nättinen iski one-timerista niin ikään ylivoimalla. Nättisen osuma jäi voittomaaliksi, vaikka Nenonen kilautteli vielä tolppaan Sportin pelatessa ottelun lopussa ilman maalivahtia.

– Tämä oli niin sanottua tillilihaa. Ei maistunut hyvältä ja oli tosi kitkerää. Ei ollut kyllä missään nimessä kaunista peliä kummaltakaan joukkueelta. Maalipaikat olivat tiukassa, Kolehmainen summasi ottelun.

Päävalmentaja Marko Virtanen näki asian suhteellisen samalla tavalla.

– Kyllä teki Sport erittäin vaikeaksi pelin meille. Vähän eriskummallinen ottelu. Ekaan erään kolme torjuntaa yhteensä maalivahdeille. Sportia vastaan saa aina tehdä täyden päivätyön. Ei oltu ihan fressejä, mutta tärkeä voitto otettiin. Sport pelasi elämästä ja kuolemasta, Virtanen paalutti.

JYP kamppailee voittonsa myötä yhä jopa runkosarjan kakkostilasta, joskin TPS kaatoi omassa ottelussaan loppuhetkillä Tapparan. Ero ottelun vähemmän pelanneeseen turkulaisseuraan on kolme pistettä. KalPa on JYPin edellä kolmantena pisteen päässä.

 

– Tärkeämpää on olla neljän joukossa. Varsinkin kun seura saa siitä talousetua. Sinänsä siitä pitää tapella. En näe sillä niin merkitystä, onko kakkonen, kolmas vai neljäs. Kilpaurheilua tämä toki on ja ylöspäin pitäisi päästä, Virtanen mietiskeli.

– Näköjään pitää välillä voittaa vähän pask…huonommallakin pelillä. Meidän pitää kuitenkin parantaa ja laittaa kunnon rumputuli päälle loppuihin kolmeen otteluun. Tärkeitä pisteitä on vielä jaossa, Kolehmainen päätti.

JYPillä on vielä kolme taistoa jäljellä runkosarjassa. Ensi tiistaina Hurrikaani vierailee Mikkelissä ja lauantaina on vuorossa kauden viimeinen kotiottelu runkosarjan osalta KooKoota vastaan. Runkosarja päättyy 13. maaliskuuta HIFK:n vieraana.

Osta lippusi JYPin tämän kauden runkosarjan päätöskotiotteluun TÄSTÄ LINKISTÄ.