JYP nousi voittoon KooKoosta

JYP nousi takaa-ajoasemasta voittoon päätöserässä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa KooKoota vastaan lauantaina. Loppulukemat kirjattiin hurrikaanipaidoille 5-3 (1-1, 0-1, 4-0).

– Sellaistahan tämä on. Vastustaja pelasi raikkaasti ja iloisesti. Se on hyvä olotila pelata. Ensimmäisessä erässä ei vaan saatu maalia, vaikka meillä oli hyvin paikkoja. Sitten toisessa erässä KooKoo sai maalit. Se teki pelin hankalaksi. Yhtäkkiä kaveri johti 3-1, päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Oli hyvin luottavainen olo kuitenkin koko ajan. Katselin toisella erätauolla laukaisukarttaa ja se näytti oikealta meidän suuntaan. Tiedettiin, että jos saadaan samat paikat, niin homma on käännettävissä. Harmittaa sanoa, että vaikka viisi maalia tehtiin, niin silti vähän tehottomia oltiin. Onneksi peli on ohi. Sitten eteenpäin, Virtanen jatkoi.

Avauserässä JYP aloitti vahvasti ja sai palkintonsa ajassa 7.38, kun Ossi Louhivaara ohjasi Urho Vaakanaisen vedon verkon perukoille. KooKoo tuli kuitenkin tasoihin vielä saman erän aikana kun Robin Jacobsson kilautti viivasta tolpan kautta sisään.

Toisessa erässä JYP aloitti niin ikään ryminällä, mutta sitten tuli musta hetki. KooKoo iski kahdesti 19 sekuntiin, kun maaliverkkoa heiluttivat Jan-Mikael Juutilainen sekä Mikko Virtanen.

Päätöserään JYP teki ison ryhtiliikeen ja käänsi pelin väkisin tasoihin. Ensin kavensi ajassa 43.23 Anssi Löfman, kun Jani Tuppurainen tarjoili maalin takaa KooKoo-puolustuksen uinuessa. Tasoituksesta vastasi puolestaan Antti Suomela reilu minuutti myöhemmin. Kultakypärä iski kauden 22. maalinsa Nolan Yonkmanin tulisen viivakudin jälkeen. Osumansa myötä Suomela nousi yksin Liigan maalipörssin kolmannelle sijalle.

Taiston voitto-osuma olikin sitten komeaa katseltavaa. Ossi Louhivaara pääsi vasemmasta laidasta puolittain läpi, huijasi sekä KooKoo-puolustuksen että maalivahti Samu Perhosen ja tarjosi Michel Miklikille namupaikan. Slovakilla oli helppo työ iskeä ratkaisu. Loppulukemat tyhjiin juoni kapteeni Juha-Pekka Hytönen.

Toisella erätauolla JYP siis piristyi ja latoi viimeiselle jaksolle neljä maalia. Siihen ei poppamiehiä eikä valmentajia tarvittu.

– Kyllä otettiin ihan asia itse esille kopille pelaajien kesken. Tajuttiin, että pitää alkaa kamppailemaan. Siinä oltiin ensimmäisessä ja toisessa erässä paljon jäjelessä. Tässä on lopputulos, tehot 1+1 latonut Suomela sanoi.

– Kopissa oli kova tunnelma toisella erätauolla. Tiedettiin, että tasoihin voidaan nousta, kun luodaan sama määrä maalipaikkoja. Puolustusta piti vain parantaa, Louhivaara säesti.

Suomela on noussut jo avauskaudellaan JYPin lemmikiksi. Mies on pelannut hurrikaanipaidassa 57 ottelua, joissa on syntynyt tehot 22+22=44. Se melkein tuplaa viime kauden saldon.

– En kyllä ihan uskonut, että kultainen kypärä on päässä kauden päätteeksi. Olen kuitenkin pystynyt aiemminkin tekemään pisteitä ja luotto on ollut siihen, että sama meno jatkuu. Tosi tyytyväinen olen, Suomela paaluttaa.

Myös Louhivaara on yltynyt kevättä kohden jälleen kovaan vireeseen. Kokenut kehäkettu on aina parhaimmillaan tosipelien lähestyessä.

– Tänään tuntui tosi hyvältä peli. Raikkaalta alusta asti. Mulla on ollut paljon kaikenlaista kränää tällä kaudella. Näiden kautta itseluottamuskin nousee, Opa kommentoi.

Hurrikaani päättää runkosarjan kauden 2016-2017 osalta ensi maanantaina Helsingissä, kun vastassa on HIFK.

Tuleva pudotuspelivastustaja on vielä epäselvä.