JYPille voitto rankkareissa – puolivälierissä vastaan HPK!

JYP päätti runkosarjan voittokkaasti maanantaina Helsingissä, kun HIFK kaatui rankkareiden jälkeen maalein 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0).

Avauserä tahkottiin miltei ilman pelikatkoja vauhdikkaasti, mutta maalipaikat olivat vähissä. Toisessa erässä HIFK karkasi johtoon, kun ajassa 29.46 Kai Kantola onnistui.

– Ei tosiaan paljon pelikatkoja avauserässä tullut. Tuomarit antoi muutaman pitkän mennä läpi. Ei oikein vielä ekassa erässä päästy vauhtiin, Jani Tuppurainen totesi.

Toisessa erässä JYP pelasi vahvasti ja muun muassa Mikko Salmio oli läpiajossa. Salmion kauden avausmaali jäi kuitenkin edelleen odottelemaan. Pudotuspeleissä sitten verkot tötterölle!

JYP tuli vielä saman erän aikana rinnalle ja ohi, kun puolen minuutin sisään onnistuivat sekä Ossi Louhivaara että Jani Tuppurainen. ”Opa” löi tasoituksen maukkaasti HIFK-kolossi Joe Finleyn kainalon kautta sisään. ”Allun” sivallus oli puolestaan tulinen kuti ohi Niclas Bäckströmin.

HIFK vei pelin lopulta jatkoajalle, kun ottelun ainoan jäähyn aikana Tomi Tuomisto iski limpun verkkoon. Jatkoaika ei tuonut tulosta, vaikka JYPiltä kapteeni Juha-Pekka Hytönen pääsi kokeilemaan ratkaisua läpiajosta. Rankkareissa JYPille onnistuivat Janne Tavi sekä ratkaisun viidennessä parissa iskenyt Joonas Nättinen.

– Toisesta erästä lähtien päästiin koko ajan paremmin peliin kiinni. Ihan ehjä ja hyvä vieraspeli meiltä, Tuppurainen kommentoi.

– Aina se on kivempi voittaa kuin hävitä. Saatiin meidän positiivinen vire ja meininki säilytettyä. Se on tärkeää playoffsien kannalta, Tuppurainen jatkoi.

JYP tosiaan pelasi mallikkaan vierasottelun ja piti helsinkiläiset poissa maalipaikoilta. JYP-vahti Pekka Tuokkolalle kirjattiin taistossa jatkoaika mukaan lukien vain 11 torjuntaa.

JYP sijoittui lopulta runkosarjassa neljänneksi. Voitto viimeisestä pelistä ei nostanut hurrikaanipaitoja ylemmäksi taulukossa, sillä myös KalPa ja TPS voittivat viimeiset pelinsä. Puolivälierissä vastaan asettuu viidenneksi yltänyt Hämeenlinnan Pallokerho.

Hurrikaani pääsee puolivälieriin kotiedun turvin.

– HPK on vauhdikas joukkue, joka tykkää pitää ja pelata kiekolla. Varmasti on tosi tiukkoja pelejä luvassa, Tuppurainen pohdiskeli.

– Kotietu on tietenkin hyvä juttu, mutta matkat ovat lyhyitä molemmille. Sinänsä siitä ei niin suurta etua ole kuten esimerkiksi, jos Ouluun olisi pitänyt ajella, Allu jatkoi.

Puolivälierät alkavat JYPin osalta keskiviikkona 22. maaliskuuta. Toinen varma kotipeli pelataan puolestaan lauantaina 25.3. Lipunmyynti alkaa perjantaina kello 09.00! Varaa omasi ajoissa ja tule todistamaan paikalle kevään mestaruustaisto!