Kuukka lämäsi JYPille ison voiton!

JYP nappasi ison voiton keskiviikkona Synergia-areenalla, kun HPK kaatui jatkoerässä maalein 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0). Samalla JYP kampesi puolivälieräsarjan samoihin lukemiin 3-2.

Avauserässä JYP tuli erittäin pirteästi peliin, mutta HPK raikastui niin ikään erän edetessä. Toisen erän alku oli varsin tasapaksua kiekkoilua ja omaa aluetta puolestettiin kynsin ja hampain. Sillä hetkellä iski kuitenkin kultakypärä Antti Suomela, kun mies laukoi Sami Nikun komeasta esityöstä 1-0-maalin ajassa 30.53. HPK-valmennus haastoi vielä tuomarit, mutta päivänselvää osumaa ei hylätty.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla JYPillä oli oivat paikat lyödä kiekkoa toistamiseen sisään, mutta Emil Larmi kesti HPK:n maalilla.

Päätöserässä HPK hiipi JYPin hallinnasta huolimatta rinnalle ja ohi. Ensin Eero Somervuo osui ylivoimalla ja ajassa 57.43 JYP-kasvatti Henrik Fosrberg laukoi vieraille johtomaalin.

JYP ei kuitenkaan lannistunut, vaan punnersi pelin tasoihin pelatessaan ilman maalivaahtia. Maali jälleen Suomelan nimiin.

– Tosi tiukkaa vääntöä oli taas. Tuli kuitenkin aika helppoja jäähyjä, joiden myötä HPK pääsi peliin mukaan. Pienet on marginaalit. Maalin pelejä nämä ovat kaikki olleet, Suomela kuittasi.

– Maalien tekeminen on mun lempipuuhaa ja niistä mä tavallaan elän. Tasoitusmaali oli kyllä erityisen makoisa, Suomela jatkoi.

Peli eteni siis jatkoajalle, jonka sankariksi nousi yllättävä nimi. Mikko Kuukka tällässi ajassa 74.05 sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Larmin. Viimeksi mies oli heiluttanut maaliverkkoa Liigassa kolmisen vuotta sitten. Jotenkin tulee mieleen eräs toinen Mikko. Oliko lie Viitanen sukunimeltään, joka aina syttyi kevään tosipeleissä?

– Ei niitä maaleja ole liikaa tullut tehtyä. Tämä on ehkä paras ja maukkain mitä oon ikinä tehnyt, Kuukka myhäili.

– Katsoin, että irtokiekko tulee ja lauon täysiä maalia päin. Yleisö kun kohahti, niin tiesin, että taisi mennä sisään. Se oli sellainen peruspakin perusmaali, Kuukka jatkoi.

JYPin ja HPK:n välinen ottelusarja jatkuu kuudennella osaottelulla perjantaina Hämeenlinnassa. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla ja vieläpä JYPille!

Hurrikaanikevät! Punainen-musta-valkoinen. Jyväskylä loppuun asti!