JYP eteni välieriin! Vastaan asettuu KalPa!

JYP eteni välieriin jääkiekon Liigassa lauantaina! Ratkaisevassa seitsemännessä puolivälierässä HPK kaatui maalein 3-2 (2-0, 1-0, 0-2). Välierissä vastaan asettuu aina rakas Kuopion KalPa.

Ratkaisevaa puolivälieräottelua oli seuraamassa paikan päällä yli 4 400 katsojaa. JYP kiittää!

Semifinaalit starttaavat JYPin osalta ensi keskiviikkona Kuopiossa.

– JYP oli tänään maalin parempi. Siinä se ero oli. Jos on runkosarjan nelonen ja vitonen vastakkain, niin aika tasaista sarjaa voi ennakoida. Se saatiin. Nyt juhlitaan tätä asiaa hetki ja sitten katseet kohti välieriä, JYP-vahti Jussi Olkinuora sanoi.

JYP tuli otteluun päättäväisenä. Jo avauserässä kiekko löysi tiensä kahdesti ohi HPK-vahti Emil Larmin. Molemmilla kerroilla maaliverkkoa heilutti slovakkipyssy Michel Miklik.

Ajassa 08.39 Miklik onnistui ensimmäisen kerran. Slovakki ujutti kiekon miinuskulmasta ohi Larmin. Syöttöpisteen maaliin kirjauttivat Nolan Yonkman ja Anssi Löfman. Toistamiseen Miklik iski reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Miklik pääsi tälläämään läheltä maalia Jani Tuppuraisen loistavasta kääntösyötöstä. Syöttöpisteen kirjasi nimiinsä jälleen myös Löfman.

Toiseen erään pelin tempo tasoittui ja HPK pääsi myös peliin mukaan. Ottelu oli kuitenkin täysin JYPin hallinnassa. Palkinto saatiin ajassa 34.49, kun Joonas Nättinen laukoi ylivoimalla ottelun voittomaalin. Syöttöpisteet Miklikille ja Tuomas Pihlmanille.

Slovakialaistähti Miklik on nyt pelannut JYPissä runkosarja mukaan lukien yhteensä 19 peliä tehoin 12+7=19.

Päätöserässä HPK rakensi kovan kirin. Eero Somervuori ja Juho Keränen onnistuivat maalinteossa, mutta JYP kesti lopun paineen. JYP siis välieriin voitoin 4-3!

– HPK pelasi äärettömän hyvin. Tosi pienet oli erot. Sarja olisi voinut kääntyä miten vaan. Onneksi meidän kannalta näin. Nyt on pelattu seitsemän peliä 11 päivään. Pieni lepo on paikallaan. Sitten katseet kohti KalPaa, JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen totesi.

JYPin oli pakko nostaa ratkaisupeliin uusia miehiä kokoonpanoon pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi. Juuso Pulli vastasi tähän huutoon puolustuspäässä upeasti.

– Helkkarin upeat on fiilikset voitosta. Periaatteessa ei ollut vaikea tulla taas pelaamaan. Olen kuitenkin pitänyt treeneissä virettä yllä. Siinä on kaksi vaihtoehtoa. Joko voi jännittää täysillä tai sitten heittäytyä pelille. Valitsin jälkimmäisen, Pulli kommentoi.

HPK-leiristä annettiin täysi tunnustus JYPille kitkerän tappion jälkeen.

– Ei oltu ihan parhaimmillaan tänään. Annettiin liikaa maaleja eteen. Turha kuitenkaan liikaa voivotella. Ei riittänyt meidän taso tämän parempaan. JYP on äärettömän kova joukkue, HPK-konkari Eero Somervuori myönsi.

Välierät alkavat siis keskiviikkona Kuopiossa. Synergia-areenalla hurrikaanikevät jatku seuraavan kerran ensi perjantaina.

Liput kahteen varmaan kotiotteluun tulevat myyntiin sunnuntaina 2.4. klo 12. Myynti verkkokaupassa ja JYP-konttikioskissa (12-16). Muut ennakkomyyntipisteet palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan.

VIP-tilaisuuksien myynti alkaa ma klo 9.00 JYP-toimistolla.