JYP rökitti KalPan – Game Seven edessä lauantaina!

JYP nappasi upean voiton KalPasta kotijäällä Synergia-areenalla torstaina, kun hurrikaaninutut juhlivat voittoa maalein 4-2 (1-0, 2-2, 1-0). Ottelusarja on nyt tasan 3-3. Ratkaiseva Game Seven pelataan lauantaina Kuopiossa.

JYP tuli hurjalla sykkeellä otteluun ja sai palkintonsa jo ajassa 02.01. Mikko Kuukka heitti punaviivan päältä kiekon kohti KalPa-vahti Eero Kilpeläistä ja kumilaatta livahti Kilpeläisen längistä sisään. Syöttöpisteet maaliin Urho Vaakanaiselle ja Robert Rooballe.

– Ajattelin ihan vaan heittää kiekon syvään ja että saataisiin aloitus KalPan päädystä. Sattui menemään sisään. Hyvä niin, Kuukka myhäili.

Kuukka tehoili pisteet 1+1 ottelussa ja kasvatti pudotuspelien pistemääränsä jo lukemiin 2+3. Se on 400 prosenttia enemmän kuin runkosarjassa.

– Kevään pelit on yksinkertaisempia ja ne sopivat hyvin tälläiselle yksinkertaiselle pelaajalle. Pysyn paremmin mukana, JYP-pakki naureskeli.

Avauserässä JYP loi paikkoja ja kilautti muun muassa kahdesti tolppaan. Toinen maali jäi kuitenkin syntymättä. Myös toiseen erään JYP tuli vahvasti, mutta KalPa säilyi takaiskuitta. Sen sijaan KalPa onnistui yllättäen kahdesti, kun ensin onnistui Jaakko Rissanen ja tovia myöhemmin Mikael Seppälä.

JYP kuitenkin tuli vielä toisen erän lopussa rinnalle ja ohi. Ensin Joonas Nättinen sivalsi upean osuman ja minuuttia myöhemmin kapteeni Juha-Pekka Hytönen löi oman ohjauksensa paluukiekon verkkooon.

– Oltiin kovalla sykkeellä pelissä heti alusta. Valmistautuminen oli hyvää. Liikaa ei ole maaleja tehty tässä sarjassa. Hyvä että nyt saatiin hanoja auki, Hytönen hehkutti.

– Näistä peleistä ei voi kuin nauttia. Vaikka on pakko voittaa, niin yllättävän helppoa oli tänään pelata. Piti vaan lyödä kaikki likoon. Nyt päästiin sinne seiskapeliin ja viedään tämä fiilis mukanamme Kuopioon, kapteeni jatkoi.

Päätöserässä JYP oli vakuuuttava ja piti KalPan poissa maalipaikoilta. Ratkaisevan 4-2-maalin iski ajassa 55.51 Anssi Löfman.

– Tänään kyllä kaikki olivat asialla ja pelissä sisässä. Sen pystyi varmasti aistimaan katsomoon saakka. Olen erittäin tyytyväinen meidän tunnelataukseen, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi.

– Olen varsinkin tyytyväinen siihen, miten me tultiin peliin ja miten säilytettiin se vire koko ottelun ajan. Seiskapeliä me on tänä keväänä kerran jo harjoiteltu. Lauantaina paras voittakoon, Virtanen jatkoi.