JYP taipui KalPalle avaustaistossa

JYP ei onnistunut ensimmäisessä ryöstöretkessään Kuopioon, kun KalPa vei voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). KalPa johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 1-0.

– Päällimmäisenä on mielessä, että perjantaina on uusi mahdollisuus. Nollille jos jää pelissä, niin silloin on aika vaikea voittaa. Kotihallissa meidän pitää olla skarpimpia maalipaikoissa ja maalinteon tukitoimissa, JYP-pakki Niklas Friman summasi.

Kilpipaidat saivat otteluun unelma-aloituksen, kun jo ajassa 1.18 Otto Leskinen heilutti maaliverkkoa. Nuori KalPa-pakki nousi maalille ja viimeisteli Matias Myttysen esityöstä voittomaalin.

Avauserän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli JYPiltä hyvä, mutta KalPa rokotti ainoasta paikastaan. JYP pääsi myös ylivoimalle, mutta ei onnistunut tasoituksessa. Erän loppua kohden myös kotijoukkue sai enemmän painetta JYPin päätyyn.

Toisessa erässä tahkottiin tasaväkisissä merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan miesylivoimalla, mutta tuloksetta.

Päätöserässä JYP painosti, mutta vain KalPa onnistui. Ajassa 49.10 Juuso Riikola onnistui maalinteossa Santeri Lukan ja Janne Keräsen esityöstä.

Juuri ennen Riikolan maalia JYP loi kovaa painetta KalPan päädyssä ja muun muassa Janne Tavi sekä Joonas Nättinen olivat huippupaikoissa. Viimeistely oli kuitenkin tehotonta. Riikolan maalia edeltävästä hyökkäyksestä JYP sai kiekon jo maaliviivalle, mutta ei ollut Rouva Fortunakaan mukana.

Ottelun lopussa JYP yritti reilut kolme minuuttia kavennusta ilman maalivahtia, mutta KalPa puolusti hyvin. Michel Miklik pääsi huipputontille, mutta Eero Kilpeläinen veti pidemmän korren kuopiolaisten maalilla. Kilpeläinen kirjautti ottelussa 27 torjuntaa Jussi Olkinuoran 22 koppia vastaan.

– Oli meillä omat hetkemme. Tämä oli hyvin odotetunlainen peli ja käytännössä siis taas maalin peli. Meillä oli heikompia ja vahvempia hetkiä pelin aikana, Friman totesi.

– Vaikea on sanoa näin nopeasti pelin jälkeen, mikä meni pieleen. Tietty kun tutkitaan peliä ja saadaan infoa, niin varmasti paljon pieniä nyansseja voidaan parantaa, Friman jatkoi.

Taistelu finaalipaikasta jatkuu toisella osaottelulla perjantaina Synergia-areenalla. Tule paikalle ja huuda KalPa kumoon. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.