JYP taipui KalPalle toistamiseen

JYP kärsi toisen tappion Kuopion KalPalle perjantaina, kun kilpipaidat hakivat voiton Jyväskylästä maalein 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

KalPa johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. JYP hakee kavennusta tilanteeseen jo huomenna lauantaina Niiralanmontusta.

Synergia-areenalla oli täysi tupa eli muhkeat 4 437 katsojaa. JYP teki kaikkensa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin millään ilveellä.

– Meidän pitää vaan nyt saada se kuparinen rikki. Maalinteko tökki tänään pahasti. Meillä oli varmasti riittävästi paikkoja tehdä maali, loukkaantumisen jälkeen paluun tositoimiin tehnyt Mikko Kalteva totesi.

– Ei meille maalinteosta ole mitään peikkoa tullut. Nyt vaan pitää pelata vielä yksinkertaisemmin. Yksi räkämaali voi sytyttää meidät. Se toisi varmasti vapautta peliin, Kalteva jatkoi.

Avauserässä JYP pääsi heti ylivoimalle, mutta KalPan alivoiman aggressiivisuus vei aseet yv-kuvioilta. Michel Miklik otti päähän kohdistuneesta taklauksesta ensimmäisessä erässä 2+10 minuutin jäähyn. KalPa ei kuitenkaan hyödyntänyt ylivoimaansa.

Heti jäähyltä päästyään Miklik oli avauserän viime hetkillä lähellä maalia. Ensin slovakki kilautti tolppaan ja hetkeä myöhemmin ohjasi kiekon verkkoon. Summeri oli kuitenkin ehtinyt soida ja maali hylättiin.

Toisen erän alkuun Miklik oli jälleen huipputontilla, mutta vastaiskusta iski KalPa. Tommi Jokinen laukoi ranteella KalPan voittomaalin ajassa 20.41. Toisessa erässä vieraat olivat välillä niskan päällä, mutta JYPilläkin oli omat hetkensä.

Päätöserän alkuun JYP tuli kovalla sykkeellä ja haki tasoitusta. KalPa kuitenkin kesti Kilpeläisen johdolla uhittelut. Jesse Mankinen iski kuopiolaisille ajassa 48.31 tärkeän 2-0-maalin. Loppulukemat löi tyhjiin Jyri Junnila.

– Vähän ollaan nyt unessa. Meidän pitää parantaa joka asiassa. Maalintekotehokkuus, puolustuspeli, hyökkäyspeli. Kaikkea pitää parantaa, kapteeni Juha-Pekka Hytönen paalutti.

– Ei me olla huolissaan. Toki tilanne on paha, mutta me tiedetään, että kun ylletään omalla hyvälle tasolle, niin se riittää pitkälle, Hytönen jatkoi.

Urakka jatkuu pian. Kiekko on jäässä jälleen lauantaina kello 17.00. Palautumisaika jää lyhyeksi, mutta jollain keinolla JYPin on löydettävä keinot KalPan kaatoon.

– Rennosti pitää lähteä huomenna pelaamaan. Turha on alkaa jännittämään, että mitä tapahtuu ja mitä voidaan menettää. Maalintekotehoja pitää löytyä. Se on isoin ongelma tällä hetkellä, Jani Tuppurainen analysoi.

JYPin seuraava kotipeli pelataan ensi maanantaina 10. huhtikuuta. Hurrikaanikevät jatkuu! Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.