JYPin kaudelle pronssinen päätös!

JYP kuittasi Liigan pronssimitalit perjantaina, kun hurrikaaninutut nujersivat Helsingin IFK:n 6-5 jatkoerässä. JYPille pronssi on seurahistorian viides.

HIFK jaksoi roikkua jatkoille saakka JYPin rinnalla, mutta ajassa 60.45 Synergia-areena repesi riemuun, kun Michel Miklik tälläsi kiekon verkkoon ohi HIFK-vahti Kevin Lankisen.

– Sytyttiin hyvin peliin, vaikka ei pronssipeli ihan helppo ole. Niin kuin tänään näki, pelistä puuttui pieni keskittyminen. Maaleja tuli 11 ja niin ei varmaan ole montaakaan kertaa tällä kaudella käynyt, JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen naureskeli.

Hytönen pääsi itse herkuttelemaan ottelussa kahden maalin edestä. Hän nosti isännät johtoon avauserässä ja toisen erän puolivälissä kippari siirsi JYPin 3-2-johtoon.

– Puhuttiin ennen peliä, että haluamme voittaa viimeisen pelin kotiyleisön edessä. Mielestäni teimme riittävästi asioita sen eteen, että saimme mahdollisuuden voittaa, Hytönen sanoi.

Pronssipeli kuvasti hyvin JYPin koko kautta, johon mahtui ylä- ja alamäkiä. Lopulta kausi sai kuitenkin mitalinhohteisen lopun.

– Tämä oli kova kausi, kaiken kaikkiaan kehityksen vuosi. Pidän kovana juttuna sitä, että organisaatio näytti taas kyntensä. Käännettiin kurssi ihan toiseen laitaan. Pudotuspeleissä meillä oli kaksi kovaa seitsemän pelin sarjaa ja sitten tällainen päätös. Tapahtumia oli paljon ja varmasti pelaajat kehittyivät, päävalmentaja Marko Virtanen kertoi.

Perjantain pelissä JYP johti ottelua neljästi, mutta joka kerta HIFK nousi mukaan kamppailuun. Pronssi näytti ratkeavan jo kolme minuuttia ennen varsinaista peliaikaa, kun ottelussa tehot 1+2 mättänyt Sami Niku täräytti JYPin 5-4-johtoon. Mutta vielä kerran HIFK nousi rinnalle ykkösketjunsa voimin: ottelussa yhteistehot 3+2 kerännyt Juuso Puustinen tasoitti lukemat 25 sekuntia Nikun maalin jälkeen ja venytti ottelun jatkoille.

Jatkoerä ei kuitenkaan ehtinyt vanheta kuin 45 sekuntia ennen kuin mitalien kohtalo oli sinetöity.

– HIFK:lla oli yksi kenttä aika liekeissä, eikä saatu sitä kuriin. Mutta onneksi päättyi näin. On huomattavasti mukavampaa päättää kausi tällä tavalla kuin lähteä takaiskumaalin ja kättelyiden jälkeen koppiin. Jotain konkreettista jäi tästäkin kaudesta, Hytönen herkutteli mitali kaulassaan.

– Olimme aika syvällä syksyllä, mutta olimme sitkeä porukka ja uskoimme siihen, että homma lähtee käyntiin työnteon kautta. Jätkät olivat sitoutuneita, ja sitä muutos vaatii. Keväällä pelattiin hyvää kiekkoa ja noustiin kotietuun kiinni. Kerho-sarjasta pystyimme kampeamaan jatkoon, mutta KalPaa vastaan ei ihan riittänyt. Ehkä saatiin sitä, mitä ansaittiin, Hytönen summasi kauden.