JYPin ryöstö onnistui – KalPa kaatui makeasti!

JYP haki makoisan ryöstön Kuopion täpötäydestä Niiralanmontusta lauantaina. Hurrikaani kellisti KalPan ensimmäistä kertaa välieräsarjassa maalein 1-0 (1-0, 0-0, 0-0).

– Tiukka matsi kaiken kaikkiaan niin kuin aiemmatkin. Saatiin avausmaali peliin ja pidettiin se loppuun asti. Pienet on marginaalit, kapteeni Juha-Pekka Hytönen summasi.

– Jollain tavalla oltiin terävämpiä ja parempia pienissä asioissa kuin eilen. Uskottiin koko ajan omaan juttuun. Luotettiin, että saadaan se palkinto, kun jaksetaan tehdä hommia, Hytönen jatkoi.

Eero Kilpeläisen kahden pelin nollaputken päätti heti avauserän ensiminuuteilla Anssi Löfman. ”Lökö” löi paluukiekon sisään ajassa 03.01. Tämä vapautti JYPin peliä isosti.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä myös ylivoimalle, mutta pakkopeli ei toiminut. JYPiltä erä oli ehdottomasti sarjan paras. Raikasta, rohkeaa ja aktiivista jääkiekkoa Hurrikaanilta molemmissa päissä. KalPakin osoitti vaarallisuuteensa kilauttamalla kertaalleen tolppaan.

Toisessa erässä tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta todelliset maalipaikat olivat kohtuullisen vähissä. Päätöserässä JYPin puolustuspeli toimi hyvin ja Löfmanin maali kannatteli JYPin voittoon saakka. Viimeisen reilun minuutin KalPa pelasi kahden miehen ylivoimalla, mutta Jussi Olkinuora vakuutti JYPin maalilla. Olkinuoralle makea nollapeli 22 torjunnalla.

– Meidän tahtotila ja himo oli tänään astetta korkeammalla kuin eilen. Maalit vaan ohjaa peliä niin pirusti. Kun johtaa, niin on helpompi pelata rennosti, JYP-valmentaja Ari-Pekka Siekkinen sanoi.

– Eilen me itse järjestettiin KalPalle paikat omista virheistä. Tänään jo tajuttiin, mitä tämä sarja ja peli vaatii. Meidän pitää kasvaa sarjan mukana ja nyt otettiin siinä askelia eteenpäin. Saatiin maistiainen voitosta, Siekkinen jatkoi.

KalPa johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Hommat jatkuvat jo maanantaina Synergia-areenalla, jolloin JYPillä on paikka lyödä sarja tasoihin.

– Voittoresepti on ainakin tiedossa.  Vanhoja fraaseja jos toistetaan, niin meidän on vaan jatkettava omaa tekemistä. Tänään me uskottiin siihen omaan juttuun ja toteutettiin sitä. Se palkittiin, Siekkinen summaa.

Maanantaina siis jälleen Synergialle ja huudetaan yhdessä KalPa kumoon! Nyt laitetaan mökki täyteen! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.