Immonen ja Hytönen sankareina päävalmentaja Virtasen juhlaottelussa

JYP aloitti kahden kotiottelun viikkonsa komealla voitolla Tampereen Ilveksestä torstaina. Hurrikaani myrskysi Ilveksen kumoon lopulta maalein 5-3 (3-0, 1-1, 1-2). 

Hurjaa hurrikaani menoa! Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Päävalmentaja Marko Virtasen juhlapelissä ainakin pienet ketsuppipullot räjähtivät auki, sillä konkarit Jarkko Immonen sekä kapteeni Juha-Pekka Hytönen viimeistelivät ottelussa kauden avausmaalinsa.

Ottelu oli erityinen päävalmentaja Virtaselle. Miehestä tuli Ilves-ottelun jälkeen pitkäaikaisin JYPin päävalmentaja. Entinen JYP-kapteeni on päävalmentajana edustanut JYPiä nyt 248 runkosarjan ottelussa ja 47 playoff-ottelussa.

Veltsun kaudella 2013-2014 alkaneella liigajoukkueen päävalmentajauralla JYP on voittanut kolmesti pronssia sekä Euroopan Mestaruuden.

– Yllättävän nopeasti on mennyt aika. Vissiin ollut niin jännittäviä tilanteita. Tuli jopa itselle yllärinä, että tälläinen rajapyykki tuli saavutettua. Aika on todella mennyt siivillä. Paljon on mahtunut matkan varrelle pelejä ja monenlaisia tunteita. Kiitos organisaatiolle luottamuksesta. Yritetään olla jatkossakin sen luottamuksen arvoisia, Virtanen sanoi ottelun jälkeen.

Hurrikaani raivosi avauserässä

Alkukaudesta JYPin ensimmäiset erät ovat olleet hankalia ja usein joukkue on suunnannut toiseen erään takaa-ajajana. Pieni pelitauko oli käytetty asian selvittämiseksi ja torstai-iltana JYP oli heti valmis otteluun.

JYP takoi avauserään 3-0-johtolukemat taululle. Jo 33 sekunnin pelin jälkeen Immonen avasi kauden maalihanansa Joonas Nättisen ja Jani Tuppuraisen syötöistä. Immonen ja Tuppurainen tehoilivat otteluun pisteet 1+2.

– Eipä se maali minulle mikään isompi helpotus ollut. Varmaan sen tärkein anti oli, että toimittajat pääsee siitä kyselemään, Jakke velmuili.

– No tottakai on kiva tehdä maaleja. Minulle on kuitenkin aika tyypillistä, että alkukaudesta ei niin maaleja tule. Toivotaan, että tulee jatkossakin maaleja ja mielellään heti lauantaina.

Avauserään JYPille onnistuivat myös Hytönen ylivoimalla sekä Tuppurainen suoraan Immosen aloitusvoitosta. Myös erikoistilanteet ovat takunneet JYPillä, mutta torstaina verkko heilui kahdesti ylivoimalla ja varsinkin ottelun lopussa alivoima hoiti hommansa tyylillä.

– Vähän muutettiin ylivoimaa ja se näytti nyt toimivan paremmin. Oli tärkeää, että saatiin yv-maalit ja tapettiin alivoimat tärkeillä hetkillä. Panostettiin otteluun alkuun, mutta loppu ei sitten ollut niin hyvä. Tärkeä voitto joka tapauksessa, kapteeni Hytönen sanoi.

Tehokas JYP kaatoi Ilveksen. Kuva: Jiri Halttunen.

Ilves tuli lähelle – JYP kuitenkin hoiti voiton kotiin

Toisessa erässä Ilves kavensi heti erän alkuun Teemu Rautiaisen maalilla. Antti Suomela kuitenkin vei JYPin taas kolmen maalin johtoon komealla yv-osumalla. Juuso Puustisen valelaukaus vei sekä Ilves-vahti Markus Ruusun että koko alivoimanelikon kebab-kioskille ja Suomelalla oli helppo työ lyödä kiekko tyhjiin.

Päätöserässä Ilves nousi taisteluun mukaan, kun Eemeli Suomi onnistui ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin maalasi myös Teemu Lepaus. JYP kuitenkin kokosi rivinsä nopeasti ja pelasi sen jälkeen tyylikästä johtoasemakiekkoa. Lopussa Ilves loi vielä painetta ilman maalivahtia, mutta Puustinen niittasi loppulukemat tyhjään rysään. Puustisen tehot 1+1 nostivat miehen Liigan pistepörssin kärkeen!

– Ei ollut mikään hyvä peli meiltä, vaikka avauserässä tehtiin tärkeät maalit. Se tulos ehkä jopa hämäsi. Vähän oli väkinäistä välillä, eikä oikein saatu omaa myllytystä päälle. Pääasia oli kuitenkin, että saatiin kolme pistettä otettua, Immonen kuvaili.

– Ensimmäinen 10-minuuttinen oli meidän parannettava asia ja sitä käytiin läpi paljon. Meiltä erittäin hyvä alku ja avauserä. Toisessa erässsä tasaista peliä ja Ilves pääsi kolmannessa mukaan. Tiedettiin kyllä millainen joukkue tulee vastaan. Ihan täysi työ saatiin tehdä loppuun asti. Mieltä tietenkin lämmittävät pari yv-maalia ja hyvät taistelut alivoimalla, päävalmentaja Virtanen puolestaan sanaili.

Jussi Olkinuora pelasi JYPin maalilla hyvän ottelun kopaten 26 torjuntaa. Varsinkin ottelun lopussa Sonni-Jussi otti tärkeitä torjuntoja, kun Ilves haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Voittonsa myötä Hurrikaani jatkaa sarjataulukossa toisella tilalla vain pisteen päässä sarjakärki Turun Palloseurasta.

Lisää JYP-herkku on luvassa jo lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle saapuu Hämeenlinnan Pallokerho. Pistetään mökki täyteen ja huudetaan yhdessä JYP voittoon! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.