JYP kärsi kauden avaustappionsa – piste silti mukaan

JYP koki liigakauden 2017-2018 ensimmäisen tappionsa perjantaina Kouvolassa, kun KooKoo ylsi voittoon jatkoajalla. Maalit merkittiin kotijoukkueen nimiin lukemin 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0). 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

– Hukattiin kiekkoja ihan liikaa molempien siniviivojen päällä. Siinä varmaan isoin syy, miksi tänään hävittiin. Ei päästy oikein sen takia rytmiin ja KooKoo pääsi iskemään vastaan, Antti Suomela manasi.

Avauserässä KooKoo siirtyi johtoon, kun tanskalaisvahvistus Emil Kristensen iski kiekon maaliin ylivoiman jälkitilanteessa siirretyn rangaistuksen turvin. Erän loppuun KooKoo loi lisää uhkaa JYP-maalille, mutta Hurrikaanin puolustus kesti lähentelyt.

Toisessa erässä JYP sai koneen käyntiin ja tuli tasoihin sekä lopulta ohi. Ajassa 31.55 Juuso Puustinen iski illan ensimmäisen ylivoimalla paluukiekosta. Syöttöpisteet kapteeni Juha-Pekka Hytöselle ja Jani Tuppuraiselle. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Puustinen maalasi uudestaan suorasta hyökkäyksestä. Esityön teki tällä kertaa Mikko Kalteva.

KooKoo pääsi kuitenkin kolmanteen erään tasatilanteesta, kun tällä kertaa ylivoimalla onnistui Toni Hyvärinen. Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta peli eteni jatkoajalle. Ratkaisun iski jo 44 sekunnin pelin jälkeen KooKoo-kapteeni Toni Kähkönen, joka ohjasi viivavedon ohi JYP-vahti Eetu Laurikaisen.

– Me luotiin ihan tarpeeksi paikkoja, jotta olisimme voineet voittaa pelin. Itselläkin oli paljon tekopaikkoja, mutta aina ei vaan uppoa. Nyt kävi näin. Huomenna uusi yritys, Suomela summasi.

JYPin urakka jatkuu nopeasti, sillä kiekkoa putoaa jäähän Mikkelissä Jukureita vastaan huomenna lauantaina kello 17.00.

Hurrikaani nähdään seuraavan kerran kotijäällä LähiTapiola Areenalla ensi tiistaina, kun vastaan luistelee Rauman Lukko. Osta lippusi tähän otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.