JYP nousi huikeaan voittoon – HIFK kaatui jatkoajalla!

JYP löi Helsingin IFK:n myös vieraskentällä, kun lauantain taistossa voitto kirjattiin Hurrikaanille jatkoerän jälkeen maalein 4-3 (0-0, 1-3, 2-0, 1-0). JYP oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, mutta nousi väkisin rinnalle ja ohi. 

Hurrikaani tuntee pulssinsa – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Ehkä ei ihan pelin alussa oltu hereillä ja mukana siinä vaatimustasossa, mitä peli vaatii. Pystyttiin kuitenkin nostamaan meidän tasoa ja se oli hieno juttu, Janne ”Kole” Kolehmainen koki.

– Nämä ovat tärkeitä opinpaikkoja joukkueelle, kun pystytään kääntämään peli tappioasemasta voittoon. Tämä oli myös meidän tavoite. Halutaan ottaa niitä voittoja heti alusta alkaen, Kolehmainen jatkoi.

Avauserään JYP tuli vahvasti ja lähimpänä maalintekoa oli Jani Tuppurainen, joka kilautti tolppaan viiden minuutin pelin jälkeen. Erän lopussa myös kapteeni Juha-Pekka Hytösellä oli maukas tontti, mutta maalia ei syntynyt. Ensimmäisen 20-minuuttisen JYP vei peliä hienokseltaan.

Toisessa erässä kelkka kuitenkin kääntyi ja HIFK latoi kolme maalia Juha-Pekka Haatajan, Micke-Max Åstenin ja Thomas Nykoppin toimesta. JYP turvautui aikalisään ja pikku hiljaa pelin virtaus alkoi kääntymään. Hurrikaani sai erän loppuun tärkeän kavennuksen, kun Juuso Puustinen rankaisi ex-seuraansa. Puustinen yllätti HIFK-vahti Atte Engrenin siniviivan tuntumasta.

Päätöserässä JYP punnersi väkisin rinnalle. Ensin ajassa 43.20 Ossi Ikonen laukoi Hurrikaanin vain maalin päähän ja ylivoimalla erän lopussa Robert Rooba ohjasi tasoituksen. Rooba on aloittanut kauden hurjilla tehoilla. Kahteen peliin pisteet 3+1.

– Viron Gretzky on kuunnellut meidän neuvoja. Se on selvästi oppinut pelaamaan. Hän on alkanut ampumaan, niin tulee sitten pisteitäkin, Kolehmainen velmuili ketjukaveristaan.

Rooban, Kolehmaisen ja Juha-Pekka Hytösen muodostama ketju on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä todella eheä. Myös Jarkko Immonen heräilee. Rantasalmen Sulttaani syötteli lauantai-iltana Helsingissä pisteet 0+2.

JYPin voittomaalin iski jatkoajalla maalin edestä kokenut puolustaja Mikko Kalteva. Maali syntyi aikaan 62.31. Kaltsi iski tehot 1+1 Puustisen ja Rooban tavoin.

JYP on aloittanut kauden upeasti. Kaksi voittoa kahteen peliin ja vieläpä piinkovasta HIFK:sta on erinomainen startti kiekkosesonkiin 2017-2018.

– Me ei anneta ikinä periksi ja se näkyi tänään. Se on meidän yksi teema. Kova ja taisteleva jengi oli vastassa, mutta noustiin molemmissa peleissä tappioasemasta voittoon. Se on tosi iso juttu. Upeat voitot meille, Kolehmainen hehkutti.

JYP nähdään seuraavan kerran kotijäällä LähiTapiola-areenalla ensi tiistaina, kun vastaan luistelee Oulun Kärpät. Osta lippusi kiekkotrilleriin TÄSTÄ LINKISTÄ.