JYP peittosi Jukurit ja nousi sarjakärkeen

JYP nappasi jälleen arvokkaan kolmen pisteen voiton lauantaina, kun Mikkelin Jukurit kaatui maalein 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). Pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi venyttänyt Hurrikaani nousi samalla Liigan sarjataulukon piikkipaikalle. 

Syke se on hurrikaanillakin – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

Hurrikaanipaidat ovat alkukaudesta kunnostautuneet nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Mikkelissä JYP oli kuitenkin hereillä avausvaihdosta lähtien.

Ensimmäisessä erässä JYP karkasi johtoon ajassa 7.34, kun Joonas Nättinen taiteli komean osuman. Reilut viisi minuuttia myöhemmin onnistui puolestaan Juuso Puustinen ylivoimalla.

– Ottelu oli tosi tasainen. Meiltä kuitenkin hyvä alku peliin ja se on tosi tärkeää. Saatiin isot maalit heti avauserään, JYPin virolaisvahvistus Robert Rooba kommentoi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta heti kolmannen erän alkuun Puustinen täräytti jo illan toisensa. HIFK:sta Keski-Suomeen siirtynyt Puustinen on takonut viiteen otteluun muhkeat tehot 5+1=6. Samalla Puustinen ottaa haltuun kultaisen kypärän ensi tiistain kotiotteluun Rauman Lukkoa vastaan. Antti Suomela on niin ikään JYPin pelureista kuudessa pisteessä, mutta maaleja on Pudea vähemmän.

– Siinä on kyllä aika perinteinen ja loistava maalintekijä. Aivan mahtavaa sekä Juusolle että joukkueelle, että hän on saanut onnistumisia heti alkuun. Se lupaa tosi hyvää, kolmesti tällä sesongilla jo onnistunut Rooba hehkuttaa.

Päätöserässä Teemu Suhonen toi Jukurit vielä kahden maalin päähän, mutta JYPin puolustus kesti loppuun saakka. Jukurit yritti vielä ottelun lopussa kavennusta kuudella kolmea vastaan JYPin jäähysuman myötä, mutta ilman tulosta.

– Pelattiin tosi hyvää vierasjääkiekkoa. Haluttiin näyttää, että osataan pelata nöyrästi ja järkevästi. Se ei eilen Kouvolassa onnistunut, Rooba totesi.

Sarjakärki JYPin taistelu pisteistä jatkuu ensi tiistaina kotikentällä LähiTapiola Areenalla. Vastaan luistelee Rauman Lukko. Osta lippusi kuumaan kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.