JYP peittosi puolustavan mestarin huikeassa trillerissä

JYPin huima liito sai jatkoa torstaina Tampereen Hakametsässä, kun puolustava mestari Tappara kaatui maalein 4-3 (0-2, 3-1, 1-0). Hurrikaani nousi jälleen takaa-ajoasemasta upeaan voittoon!

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Hurrikaanipaidat nappasivat täydet kolme pistettä Hakametsästä mukaansa ja se tietää sitä, että JYP jatkaa edelleen Liigan kärkipaikalla.

Avauserässä Tappara dominoi ja JYP oli hätää kärsimässä. Aleksi Salonen kuritti ensimmäisessä erässä ex-seuraansa kahdesti ja kirvesrinnat pääsivät erätauolle kahden maalin karkumatkalla. JYP oli käytännössä koko avauserän niin sanotusti purjeissa.

– Oltiin alussa kyllä ihan jaloissa. Me ei saatu oikeaa rytmiä ja ei oikein tullut hommasta mitään. Ei ollut hyvä aloitus peliin meiltä, JYP-hyökkääjä Henri Kanninen summasi avauserän.

Toiseen erään roolit kääntyivät täysin. Hurrikaani raivosi Tapparan päädyssä ja erän puolivälin jälkeen vahva ote alkoi tuottamaan tulosta. Ajassa 32.31 Jerry Turkulainen löi JYP-hurmokselle ensitahdit. Turkulainen takakarvasi kiekon ja karkasi läpiajoon. Lopulta komea viimeistely tolpan ja yläriman kautta maalin kattoon.

Vain 14 sekuntia myöhemmin JYP onnistui jälleen. Nyt sivalsi hurjan maalivireen löytänyt Juuso Puustinen. Eikä siinä vielä kaikki. Puustinen iski kauden seitsemännen ja illan toisen täysosumansa ajassa 36.02 Turkulaisen hyvästä esityöstä. Antti Suomela kirjautti molempiin Puustisen osumiin syöttöpisteen. Tappara kairasi pelin vielä kerran tasoihin, kun vain sekunti ennen toisen erän loppua Otto Rauhala ohjasi 3-3-tasoituksen.

– Todella hyvä parannus toiseen erään ja tsempattiin selvästi. Meillä oli tiivis viisikko ja koko ajan peli kääntyi meille. Saatiin tärkeät maalit oikeaan aikaan, Kanninen totesi.

Päätöserän alkuun Jaakko Jokinen tälläsi JYPin voittomaalin Ossi Ikosen ja Juha-Pekka Hytösen esityöstä. Jokiselle liigakauden toinen ja CHL-pelit mukaan lukien kolmas maali. Melkoinen maalipyssy on kehittymässä Jokisen pojasta!

Kolmannen erän lopun JYP kontrolloi tilannetta ja puolusti järkevästi johtoasemaansa. Mitään isompaa hätää ei lopulta ollut ja niinpä kauden kuudes voitto oli tosiasia.

– Sovittiin ennen päätöserää, että pidetään viisikko tiiviinä. Kaveri ei päässyt kääntämään nopeita hyökkäyksiä. Oltiin myös tylyjä molempien viivojen päällä, Kanninen sanoi.

Puustinen nousi kahden maalinsa myötä Liigan piste- ja maalipörssin ykköstilalle.

– Juuso on kyllä löytänyt aika kovan vireen. Vielä kauden alussa treenipeleissä ja CHL:ssä ruuti oli vähän märkää, mutta nyt niitä maaleja tulee kaksi illassa koko ajan. Aika upeaa sekä Juuson että meidän joukkueen kannalta, Kanninen hehkuttaa.

JYP nähdään seuraavan kerran kotiaskissa LähiTapiola Areenalla jo ylihuomenna lauantaina, kun vastaan luistelee vahvasti kauden aloittanut Turun Palloseura. Osta lippusi takuuvarmasti huikeaan kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.