JYPille kolmas voitto putkeen – nyt kellistyi Kärpät!

JYP osoitti jälleen huimaa venymistä nousemalla takaa-ajoasemasta voittoon, kun tiistaina LähiTapiola Areenalla kaatui Oulun Kärpät maalein 4-3 (0-2, 2-0, 2-1). Kolmen perättäisen voiton myötä Hurrikaani pitää hallussaan sarjataulukon ykköstilaa! 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Kolme ottelua, kolme voittoa ja kolme kertaa Hurrikaani on myrskynnyt vastustajan kumoon nousemalla takaa-ajoasemasta voittoon. Tiistaina Kärpät johti kahteen otteeseen, mutta JYP ei luovuttanut missään vaiheessa.

– Se on aina hyvän joukkueen merkki, kun nousee takaa ohi ja voittoon. Ihan ei kuitenkaan oltu iskussa tänään. Silloin kun joka jätkä joukkueessa laittaa kaiken likoon, niin me ollaan tosi hyviä. Jos ei niin sitten on tiukkaa, ottelun voittomaalista vastannut Antti Suomela totesi.

Täysi tunnustus myös vastustajalle. Kärpät pelasi erittäin aggressiivista jääkiekkoa ja pisti monin paikoin JYPin ahtaalle. Isännät kuitenkin malttoivat pahat hetket ja ratkoivat pelin päätöserässä.

– Todella kova peli oli. Kärppien pelityyli on varmasti se trendi, miten jatkossa mennään. Pystysuunnan jääkiekkoa. Vaikka kuinka katsottiin, miten Kärpät kääntää peliä, niin silmille tuli. Vaikea alku oli  ja meillä ei ymmärrys riittänyt, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Kakkoserässä jo pikaisen ymmärrettiin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Hienosti kuitenkin ne kaksi maalia tehtiin. Kolmas erä ja ymmärrys kasvoi taas lisää. Tasaista vääntöä oli ottelu kaiken kaikkiaan. Usko pysyi omaan tekemiseen ja pystyttiin ottamaan tärkeä voitto. Erittäin hyvä joukkue oli vastassa, Veltsu jatkoi.

Jokiselle uran toinen liigamaali

Avauserässä Kärpät tuli todella kovaa päälle ja joukkue tehtaili ylivoimalla avausmaalin ajassa 4.27. Maaliverkkoa heilutti ex-JYP Jasse Ikonen varsin onnekkaasti, kun kiekko kimpoili JYPin pakeista sisään. Heti perään JYP oli ylivoimalla, mutta Suomelan tolppakutia lähemmäksi maalia ei päästy.

Kärpät värkkäsi vielä toisen osuman avauserään, kun Miika Koiviston viivakuti löysi tiensä maaliin. Toiseen erän maaleista vastasi kuitenkin JYP. Heti erän alkuun Jani Tuppurainen pisti kiekon verkkoon käyttämällä Kärppien puolustajalla Jani Hakanpäällä ensin ”seinäsyötön”. Tasoituksesta vastasi puolestaan uran toisella liigamaalilla Jaakko Jokinen.

– Oli siinä itsellä pari muutakin paikkaa, mutta onneksi meni sisään. Ei kautta ilman maalia, Jokinen myhäili.

– Tiedettiin kyllä Kärppien vahvuus. He pelaavat ihan eri tavalla kuin aiemmin. Ei kuitenkaan oltu siihen valmiita henkisellä tasolla. Hyvin kuitenkin pystyttiin kääntämään voitoksi, Jokinen jatkoi.

Päätöserässä Charles Bertrand siirsi Kärpät jälleen johtoon, mutta JYPin nelosvitja teki tärkeän tasoituksen. Arttu Likola ja Valtteri Hotakainen alustivat ja maalin laukoi Henri Kanninen. JYPin voiton kruunasi ajassa 58.26 Suomela, joka ohjasi Jokisen viivakudin sisään. Syöttöpiste myös Kanniselle.

Kanninen, Jokinen ja Suomela tehoilivat tiistai-iltana pisteet 1+1. Kahdella syöttöpisteellä kunnostautui puolestaan Hotakainen. Suomela johtaa Liigan pistepörssiä pistein 3+2.

JYPin viikko jatkuu kahdella vierasottelulla, kun perjantaina vastassa on Kouvolassa KooKoo ja lauantaina Jukurit Mikkelissä.

Hurrikaani nähdään kotijäällä LähiTapiola Areenalla seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, kun vastaan asettuu Rauman Lukko. Osta lippusi taisteluun TÄMÄN LINKIN kautta.