JYPin hurja taistelu ei riittänyt – TPS punnersi voiton

JYP koki niukan tappion lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun TPS nappasi voiton jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3-2 (0-2, 1-1, 0-1). Hurrikaani on kuitenkin sarjataulukossa tappiosta huolimatta komeasti toisena vain pisteen päässä turkulaisista. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP joutui nopeasti ottelussa takaa-ajajaksi, kun jo ajassa 01.10 TPS:n ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström onnistui maalinteossa. Vieraat olivat avauserässä niskan päällä ja Nyström teki illan toisen maalinsa avauserän puolivälissä.

Nyströmin 2-0-maali jätti kuitenkin paljon jossiteltavaa. Mies näytti ottavan kiekon selvästi korkealla mailalla haltuunsa. Sen jälkeen Nyström karkasi läpiajoon ja ohitti Eetu Laurikaisen.

– Mielestäni toinen TPS:n maali oli korkea maila, mutta eihän se ollut, kun ei sitä kerta vihelletty. Paavo (otteluvalvoja Luukkonen) kuitenkin sanoi pelin jälkeen, että se oli korkea maila. No ei sille enää mitään voi, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

Toisessa erässä JYP painoi kovaa päälle, mutta TPS puolusti keskustan hyvin. Hurrikaanin hurjasta yrityksestä huolimatta TPS onnistui jälleen maalinteossa, kun ylivoimalla 3-0-maalin laukoi tulisesti Ilkka Heikkinen. JYPin virolaistähti Robert Rooba kuitenkin punnersi toisen erän lopussa tärkeän kavennuksen Jerry Turkulaisen ja Antti Suomelan syötöistä.

Kolmannessa erässä JYP nousi jo maalin päähän, kun Mikko Mäenpää sivalsi ylivoimalla. Syöttöpisteet Jani Tuppuraiselle ja Jarkko Immoselle. Tasoitusta Hurrikaani ei kuitenkaan saanut aikaan, vaikka yritti vielä lopussa kaksi minuuttia ilman maalivahtia.

– Jääkiekkoon kuuluu virheet ja niitä me tehtiin ottelun alussa. Virheitä tekee kuitenkin kaikki vuorollaan ja se vain pitää hyväksyä. Hirmu kiri tehtiin taas toiseen erään, mutta ei saatu kuin yksi maali. Siinä jäi vähän piippuun. Olisi tarvittu vielä toinen, että ei olisi jäänyt niin paljon kirittävää kolmanteen erään, Virtanen summasi.

– Joka jätkä sinne jätti kentälle mitä oli annettavissa. Maalintekotehokkuus jäi uupumaan. Ei oikein päästy maalivahdin linjoille rikkomaan näkökenttää. Toisaalta tunnustus myös kaverille. TPS on äärettömän vahva joukkue, Virtanen jatkoi.

TPS-vahti Rasmus Tirronen pelasi kiistatta unelmapelin napaten 44 torjuntaa. Maalipaikkoja JYPillä oli riittävästi ottelun voittamiseksi.

Robert Rooba onnistui maalinteossa toisen erän lopussa. Kuva: Jiri Halttunen.

– Jos antaa kolme eteen, niin noin kovaa joukkuetta vastaan on vaikea nousta. TPS on hyvässä formussa. Eka erä oli taas kerran meiltä huono. Ei tarttisi aina tehdä itselle peliä niin vaikeaksi. Pitäisi pelata meidän jyppikiekkoa heti alusta, kauden maalisaldonsa avannut Mäenpää koki.

Edelliset kaudet Sveitsin liigassa Ambri-Piottan joukkueessa pelannut Mäenpää on petrannut otteitaan peli peliltä. Mies kuitenkin sanoo, että parempaa on luvassa.

– Yritystä on, mutta en ole vielä siellä, missä haluan olla ja missä tulen olemaan. Osaan kyllä pelata paremmin ja haluan näyttää, että osaan pelata JYPin peliä. Kontrasti on aika iso edellisiin kausiin, missä olen pelannut. Parempaa on luvassa, Mäenpää toteaa.

Lauantaina Mäenpään taidoista saatiin näyte ylivoimalla, mutta se ei kokenutta pelimiestä juuri lämmittänyt.

– Maali on kyllä erittäin laiha lohtu. Jos valita saa, niin otan milloin vaan mielummin JYPille kolme pistettä kuin maalin. Tänään kävi näin. Ihan sama kuka ne maalit tekee, kunhan joukkue voittaa, Mäenpää tykittää.

JYP saa nyt huilata muutaman päivän, sillä seuraava koitos on edessä vasta ensi viikon torstaina, kun LähiTapiola Areenalle saapuu Tampereen Ilves. Osta lippusi Ilves-aistoon TÄMÄN LINKIN kautta.