JYPin liito jatkuu – nyt kaatui Lukko kotikaukalossa

JYP nappasi viidennen voittonsa kuuteen otteluun, kun Rauman Lukko kaatui tyylipuhtaan esityksen jälkeen tiistaina LähiTapiola Areenalla maalein 4-1 (2-0, 1-0, 1-1). Voittonsa myötä Hurrikaani jatkaa komeasti Liigan ykköstilalla. 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Kyseessä oli Liigan kärkikamppailu, mutta kaukalossa oli vain yksi isäntä ja se oli JYP. Hurrikaanipaidat kellistivät Lukon täydellisesti viisikkopelissä latoen neljä komeaa osumaa raumalaisten verkkoon. Tehot 0+3 nakuttanut Rantasalmen Sulttaani Jarkko Immonen oli kuitenkin tyylilleen vaatimaton pelin jälkeen.

– Ei vieläkään mikään huippupeli, mutta ihan hyvä kuitenkin. Vaikka ollaan voitettu, niin aika kyseenalaisia pelejä on ollut. Me on paljon menetetty kiekkoja ja annettu vastustajalle paikkoja sitä kautta. Nyt kuitenkin pelattiin aika tasapainoinen ottelu, Immonen summasi.

–  Lukko ei oikein päässyt kääntämään eikä käyttämään omia vahvuuksiaan. Uskon kuitenkin, että meillä riittää vielä parannettavaa ja niin pitää ollakin tässä vaiheessa kautta, Immonen jatkoi.

JYP iski jo avauserään kaksi maalia. Ensin maaliverkkoa heilutti ottelun juhlakalu, 500. liigaottelunsa pelannut Mikko Kalteva. ”Kaltsi” sai hienon syötön Joonas Nättiseltä ja laittoi kiekon hanskapuolen yläkulmaan. Vain reilu minuutti myöhemmin oli Nättisen vuoro ohittaa Lukko-vahti Kaapo Kähkönen.

– Laatta ensin ottelun alussa käteen ja sitten laatta pussiin. Hienoa oli tietenkin tehdä juhlapelissä maali. Voi sitten vanhalla muistella, että tuli edes siinä pelissä onnistuttua, Kalteva velmuili.

Kalteva 500

Mikko Kalteva osui juhlapelissään. Kuva: Jiri Halttunen.

Toisessa erässä Jerry Turkulainen kaunisteli JYPin johtolukemat jo 3-0:aan. Päätöserässä Toni Koivisto kavensi ylivoimalla Lukolle, mutta seuraavassa vaihdossa Kazakstanin mestari Ossi Ikonen tehtaili liigauransa toisen maalin komealla tavalla. Upea esityö Jani Tuppuraiselta ja vähintään yhtä upea nosto Ikoselta maalin kattoon lähietäisyydeltä.

Päätöserässä JYP pääsi ylivoimalle kolme kertaa, mutta laihoin tuloksin. Kymmenen minuttia ylivoimaa tuotti tiistai-iltana nolla rysää. Toisaalta tasakentällisin verkko heilui neljä kertaa. Silti JYP-leirissä myönnetään, että ylivoiman on parannuttava.

– On me tehty kovasti töitä ylivoiman eteen ja se on ehdottomasti yksi iso osa-alue, jossa voidaan nostaa omaa tasoa. Aihioita on, mutta päättäväisyys puuttuu. Pienellä hienosäädöllä varmasti saadaan homma kuntoon, Immonen sanoo.

– Joskus se ei vaan lähde, niin sitten se ei lähde. Vähän sellaista alkukauden ongelmaa. Ei ole saatu tarpeeksi tuttuja kaavoja luotua. Kannattaa istua alas ja tutkia tilannetta. Se on helkkarin iso osa-alue, niin kyllä se pitää saada kuntoon, tehot 1+1 iskenyt Nättinen säestää.

Eetu Laurikainen pelasi JYPin maalilla vakuuttavan ottelun. Yhteensä 29 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali. Varsinkin päätöserässä Laurikainen piti huolen siitä, että Lukko ei päässyt kahta maalia lähemmäksi. Kolmannessa erässä Laurikainen koppasi muhkeat 16 torjuntaa.

– Oltiin alussa terävämpiä. Se antaa monesti suuntaa pelille. Hyvä kokonaisvaltainen suoritus joukkueelta. Pystyttiin pitämään Mikkelin pelin taso ja se lämmittää. Pelattiin aika ehjä 60-minuuttinen, JYP-luotsi Marko Virtanen niputti ottelun.

JYP juhli jo kauden viidettä voittoaan ja samalla sarjan ykköstila pysyi hallussa. Kuva: Jiri Halttunen.

JYPin kolmen ottelun viikko jatkuu torstaina Tampereen Hakametsässä, kun vastassa on piinkova Tappara. Viikko huipentuu launtaina kotihallissa LähiTapiola Areenalla, kun vastaan luistelee vahvasti kauden aloittanut Turun Palloseura.

Tule todistamaan paikan päälle Hurrikaanin hurja alkukauden vire ja koe, miten JYP laittaa Eric Perrinin TPS:n polvilleen. Osta oma lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.