Mikko Kuukka solmi jatkosopimuksen, Tuomas Salmela jatkaa JYPissä toistaiseksi

Europhoto/ Jukka Rautio

JYP ja Mikko Kuukka jatkoivat pelaajasopimustaan vuodella eteenpäin

Puolustaja Mikko Kuukka, 31, jatkaa joukkueessa kevääseen 2019 ulottuvalla jatkosopimuksella. Kookas ja suoritusvarma puolustaja pääsi viime kaudella hyvään vireeseen. JYPin pelaamissa HPK- ja KalPa -sarjoissa Mikko oli kevään 2017 playoffseissa  pakistomme tilastoykkönen sekä peliajoissa että tehopisteissä.

Mikko on eleettömän tehokkaan puolustuspelaamisen sekä pelinavaamisen tyly erikoismies. Tämä on meille tärkeä jatkosopimus koskien pelikautta 2018-19. Mikko on voimakkaasti energiaa lisäävä persoona joukkueemme sisällä”, kuvailee  urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Olen erittäin tyytyväinen, että saimme sovittua vuoden jatkoa näin hyvissä ajoin. Tulin tänne kesken viime kauden vaikean loukkaantumisen jälkeen. Joukkue otti hienosti vastaan ja heti oli selvillä selkä rooli. Oma kausi oli nousujohteinen ja onkin hienoa jatkaa joukkueessa, jossa arvostetaan sekä halutaan kehittyä organisaationa ja kehittää yksilöitä”, kertoo Kuukka jatkostaan.

 

Tuomas Salmela jatkaa joukkueessa toistaiseksi

Hurrikaanipaidassa juuri kolme CHL-ottelua pelannut Tuomas Salmela jatkaa JYPissä toistaiseksi. Salmela on Mestiksessä pelaavan RoKin ja JYPin ”yhteistyöpelaaja”, eli pelaaja on RoKin sopimuspelaaja, jota JYP voi yhteistyössä RoKin kanssa tietyin ehdoin lainata riveihinsä tarjoten pelaajalle sekä testipelejä että uusia kehittymismahdollisuuksia.

Torniosta kotoisin oleva Salmela, 22, (187 cm / 84 kg) pelasi viime pelikauden Mestistä Rovaniemellä. Sitä ennen Salmela oli pelannut Ruotsissa Asplövenin eri ikäkausijoukkueissa kahdeksan kauden ajan. Kolmella viimeisellä Asplöven -kaudellaan Salmela sai tutustua 43 ottelun verran myös miesten kiekkoiluun Allsvenskan -tasolla.

Salmela on aktiivinen, kookas ja monipuolinen yleispuolustaja, joka kävi Jypin A -nuorten koeleirillä jo muutama vuosi sitten. Hänen kehitystahtinsa on ollut tasaisen vahvaa ja Salmela oli viime kaudella RoKin tehokkain puolustaja vaikka missasi kolmasosan otteluista vammojen vuoksi. Puolustaja Salmela on pelannut tämän alkusyksyn JYP -ottelunsa varmasti ja mallikkaasti. Kypsää peliä liigaraakileelta”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Salmelan sopimus RoKin kanssa kattaa kauden 2017-2018. Salmela ja JYPin liigajoukkue ovat solmineet option pelikausista 2018-2020.