JYP kärsi kitkerän tappion – ”Törkeä virhe minun mielestä tuomareilta”

JYP koki jälleen kovia, kun Rauman Lukko nappasi kotikaukalossaan voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Hurrikaanin satumainen syyskuu on vaihtunut lokakuussa hankalampaan jaksoon.

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

Onneksi paikka korjata kurssi tulee vastaan jo pian, kun tulevana perjantaina LähiTapiola Areenalle saapuu puolustava Suomen mestari Tampereen Tappara.

Tiistai-iltana Raumalla JYPiä vastaan olivat Lukko-pelaajien lisäksi myös tuomarit. Tai ainakin siltä tuntui, kun ottelussa nähtiin tukku viheltämättä jääneitä tilanteita.

– Ei todellakaan ollut meiltä mikään hävettävä esitys, päinvastoin. Toki me tehtiin pari lapsusta, mutta kyllä homma aika tavalla kaatui siihen kaverin kolmanteen maaliin. Sitä ei olisi ikinä pitänyt hyväksyä, JYP-pakki Juuso Vainio puhisi.

– Meillä oli tietyt momentumit ylivoimilla, mutta ei onnistuttu, vaikka paikkoja oli. Myös 5-5-pelissä oli paikkoja, mutta nyt kun ei pompi, niin se ei pompi.

Avauserään JYP tuli todella pirteästi, mutta maali odotutti aina viimeiselle minuutille asti. Lopulta ajassa 19.34 Henri Kanninen ohjasi Joel Sundin kulmasta heittämän kiekon verkon perukoille. Syöttöpiste oli ”Jämsän äijälle” kauden ensimmäinen. Kyseessä oli myös Sundin 50:s liigapeli. Niissä mies on saalistanut kuusi syöttöä, mutta avausmaali antaa vielä odottaa.

Toisessa erässä myös kotijoukkue Lukko pääsi peliin mukaan ja Janne Keränen tasoitti pelin ajassa 25.55. Hieman onnekas pomppu JYP-pakki Ossi Ikosen kautta Keräselle ja Lukko-hyökkääjä pääsi avopaikasta tasoittamaan. Lukolla oli erän mittaa myös lisää tilaisuuksia maalintekoon, mutta JYPin maalilla Eetu Laurikainen otti tärkeitä koppeja. Yhteensä Laurikainen torjui ottelussa 28 kertaa. Vireessä oli myös Lukon veräjänvartija Kaapo Kähkönen 29 torjunnallaan.

Kolmannessa erässä sattui ja tapahtui sitten ihan urakalla. Ensin Mikko Mäenpää kilautti sisätolppaan ja hetkeä myöhemmin JYPin puolustusvirheestä Lukko rankaisi 2-1-maalin Rony Ahosen toimesta ajasssa 43.26. Hetkeä myöhemmin syntynyt Peter Tiivolan 3-1-maali oli puolestaan enemmän kuin kyseenalainen. Ensin tuomaristolta jäi huomaamatta Lukon pari selvää rikettä ja itse maalintekotilanteessa Laurikasta häirittiin selvästi. JYPin haasto ei auttanut ja maali hyväksyttiin.

– Se olisi ollut 2-2-peli ja ihan erilainen loppu ilman sitä kaverin kolmatta maalia. Törkeä virhe minun mielestä tuomareilta. Samanlainen tilanne Vaasassa hylättiin Puustiselta (Juuso). Ei vain voi ymmärtää, Vainio puhisi.

Vainio toi vielä erän puolivälin jälkeen JYPin maalin päähän, mutta sen lähemmäksi kiri ei riittänyt. Jälleen kitkerä tappio hurrikaanipaidoille. Vainiolle kuitenkin upea maali, joka oli miehelle kauden ensimmäinen.

– Olen yrittänyt tällä kaudella tukea paljon hyökkäyksiä ja onneksi viimein tuli siitä palkintoa. Laiha lohtu se toki on ja mielummin olisin voiton ottanut kuin sen maalin. Suomela näki minut hyvin ja sain kiekon perille asti. Paikkoja on kyllä ollut aiemminkin, Vainio summasi.

Suunta on vain ylöspäin. Siihen Vainio löytää selkeän reseptin.

– Ei tässä mitään taikatemppuja tarvita. Jatketaan sitä samaa vahvaa treeniä, mitä on tehty tähänkin asti. Luotetaan siihen, että kova työ kyllä palkitaan, Vainio sanoo.

– Meillä on ollut vahvaa alivoimaa, mutta tarvitaan myös rohkeutta hyökkäyspeliin. On vain jaksettava tehdä töitä. Kyllä se pomppii myös välillä taas meillekin, Vainio jatkaa.

Kolmen huippuottelun viikko jatkuu siis perjantaina LähiTapiola Areenalla Tapparaa vastaan. Takuuvarmasti JYP tulee lyömään kaiken likoon, vaikka vaikeuksia on takana. Pitää kuitenkin muistaa, että Hurrikaani majailee yhä sarjataulukossa kuudentena vain muutaman voiton päässä kärjestä.

– Sieltä tulee kaksi kärkijengiä (Tappara ja TPS) vastaan viikonloppuna. Vaikka on hävitty nyt pelejä, niin ei voisi parempaa mittaria olla meille. Paras mahdollinen paikka näyttää taas osaamisemme, Vainio totesi.

– Ihan varmasti ainakin jokainen jätkä syttyy viikonlopun peleihin. Itsellä ainakin on fiilis jo nyt ihan tapissa, kun on tuollaiset joukkueet vastassa. Haluaisin heti päästä pelaamaan ja todistaa meidän tasomme, Vainio jatkaa.

Osta lippusi perjantain Halloween-peliin TÄMÄN LINKIN kautta.