JYP kompastui SaiPan siilipuolustukseen

JYP kärsi tappion LähiTapiola Areenalla tiistaina, kun sisukkaasti puolustanut Lappeenrannan SaiPa vei voiton maalein 4-1 (0-0, 1-0, 3-1). Tappiostaan huolimatta Hurrikaani jatkaa Liigan kolmannella sijalla. 

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

Varsin erikoinen ottelu nähtiin Jyväskylän tiistai-illassa. Paikalla oli muhkeat 3 678 katsojaa, mutta JYPin hyvää yritystä ei lopulta palkittu.

JYPin pelin hallinasta kertoo paljon maalivahtien torjunnat. Eetu Laurikainen torjui JYPin veräjällä vain kuusi kertaa vastustajan Frans Tuohimaan 35 koppia vastaan.

– En ihan heti muista tälläistä jääkiekkopeliä, että on kuusi torjuntaa pelissä. Tiedettiin SaiPan pelisapluuna. Ei ihan pystytty menemään huippupaikoille riittävän usein. Tarpeeksi oli kyllä maalipaikkoja. Mitä pidemmälle peli etenee, että ei saa maalia, niin kaverille tulee uskoa ja epäuskoa toiseen suuntaan, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi ottelun.

– Kaikki oli liossa mitä löytyi. Sinänsä uusi kokemus, että tulee näin puolustusvoittoinen joukkue vastaan. Se oli SaiPan hyvyyttä ja osaltaan meidän huonoutta, että ei saatu niitä maaleja, Virtanen jatkoi.

Avauserässä JYP loi jatkuvasti painetta SaiPan päätyyn, mutta lappeenrantalaisten siilipuolustus kesti. Toisessa erässä SaiPa pääsi muutaman kerran JYPin päätyyn ja sai maalin ajassa 24.02, kun David Goodwin luuti kiekon maalin edestä sisään. Erän lopussa Ahti Oksanen taklasi kyynärpäällä JYP-puolustaja Ossi Ikosta päähän ja JYP sai viisi minuuttia ylivoimaa. Kiekko saatiin kertaalleen maaliin, mutta Jerry Turkulaisen osuma hylättiin kädellä tehtynä.

– Ehdottoman toista mieltä olen hylkäyksestä. Jerryllä oli kaksi kättä mailassa, säikähtää kiekkoa ja sitten se hylätään. Ihan ite oli Rönn (Jyri) paikalla tekemässä tuomiota. Ei ollut silti meidän päivä tänään. Tehokkuutta kaivataan, Virtanen puhisi.

–  Ei me siihen hylkäykseen peliä hävitty, mutta aika läheltä itse tilannetta katsoin ja minusta ihan väärä tuomio. Ihan vahingossa kimposi Jerrystä maaliin. Se ei olisi saanut peliin mitenkään vaikuttaa, enkä usko, että niin kävi, Rooba komppasi.

Päätöserän alkuun Lasse Lappalainen lämäsi SaiPan jo kahden maalin karkumatkalle.  Viimein ajassa 56.10 Robert Rooba teki JYPille kavennuksen ylivoimalla. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun SaiPan Goodwin ja Ville Koho rankaisivat tyhjään maaliin.

JYP kamppaili SaiPan erittäin tiiviin oman alueen puolustuksen kanssa. Käytännössä SaiPa lähinnä roiski kiekkoa pois omista ja keskittyi muutamiin vastaiskuihin. Ainakin tällä kertaa taktiikka tuotti tulosta.

– Oli vähän sellainen fiilis, että hallitaan ja paikkoja on. Viimeinen puristus, halu ja nälkä jäi ehkä puuttumaan. Sellaista tietynlaista raivoa kaipaisi lisää. Fakta on se, että tämä on maalintekopeli ja nyt jäätiin yhteen, Rooba paalutti.

Markus Jokinen teki debyyttinsä JYP-paidassa. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYPin paidassa nähtiin nuori liigadebytantti, kun Anttoni Honka pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjassa. Vasta lokakuun alussa 17 vuotta täyttänyt Hongan veljessarjan nuorin painos pelasi ennakkoluulottomasti.

– Kotiyleisön edessä pääsin debyytin tekemään. Huikea oli fiilis. Tästä olen aina unelmoinut. Hallille tullessa vähän jännitti kieltämättä. Sitten kun sai muutaman vaihdon alle, niin homma alkoi rullaamaan, Honka niputti yhteen uransa ehkä tärkeimmän pelin tähän mennessä.

Hongan veljessarjasta Julius pelaa tällä hetkellä NHL-seura Dallas Starsin organisaatiossa ja on tuttu myös viime kevään MM-kisoista. Aleksi Honka puolestaan luo uraa Chamonix´n organisaatiossa Ranskassa, kun taas vanhin veli Valtteri on jo lopettanut uransa.

Veljessarjan nuorin painos, liigadebyytin tiistaina tehnyt Anttoni on saanut luonnollisesti neuvoja isoveljiltään.

– Ei ennen tätä peliä ehditty paljon jutella, kun aika nopeasti tämä paikka aukesi. Varmasti ruoditaan sitten kunnon jälkipelit. Jullelle (NHL-puolustaja Julius Honka) täytyy kuitenkin kuitata, että minulla on nyt se liigapeli vyöllä, mikä häneltä puuttuu, Anttoni naureskeli.

– Joskus on pihapeleissä ollut vähän vaikeaa, mutta onhan se kiva, kun on veljiä jotka tukee, Anttoni jatkoi velmuillen.

Hurrikaanipaidassa debyytin teki myös KeuPa-laina Markus Jokinen. Myös Jokinen pelasi vahvan ja ennakkoluulottaman ottelun.

JYPin syyslomaviikko jatkuu perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Heti lauantaina Hurrikaani nähdään jälleen LähiTapiola Areenalla, kun vastaan asettuu Lahden Pelicans.

JYP – Pelicans -otteluun on tarjoalla mahtavia tarjouksia. Kaveripaketilla saat 40 euron hintaan neljä istumapaikkalippua. Perhecombo puolestaan tarjoaa sinulle istumapaikkalipun sekä hodarin, limun ja popparit kioskilta. Combossa hinta 15€/hlö. Ostettava vähintään 3 lippua (1 aikuinen ja 2 alle 13v. lasta).

Osta omat lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.