JYP kukisti Sportin – Yonkman tykitti maalin!

JYP palasi  takaisin voittojen tielle sunnuntaina Vaasassa, kun kotijoukkue Sport kaatui Kuparisaaren jäähallissa maalein 4-2 (1-1, 0-0, 3-1.). Hurrikaani pitää hallussaan sarjataulukon kolmatta sijaa. Eroa sarjakärkeen on vain kaksi pistettä. 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP nousi vaikeuksien kautta voittoon ja paransi peliään koko ajan ottelun edetessä. Varsinkin avauserässä kotijoukkue Sport oli vahva, mutta Eetu Laurikainen piti hurrikaanipaitoja pystyssä upeilla torjunnoillaan. Laurikainen torjui avauserässä 18 kertaa ja koko ottelussa mies koppasi 30 kiekkoa.

– Ei oltu ihan oman pelin ytimessä kahdessa ensimmäisesä erässä. Viimeinen erä oli kuitenkin tosi hyvä. Kaivettiin kulmahampaat esiin ja taisteltiin kolme pistettä kotiin, maalitilinsä viiteen sunnuntaina nostanut Antti Suomela totesi.

Avauserän puolivälissä pistepörssin kärkinimiin kuuluva Michael Parks veivasi rystyllä Sportille avausosuman ylivoimalla. JYPin tasoituksesta vastasi puolestaan hieman harvinaisempi maalipyssy. Järkälemäinen puolustaja Nolan Yonkman nimittäin lämäsi 1-1-tasoituksen ajassa 12.05. Kolmatta kauttaan JYPissä pelaavalle Yonkmanille maali oli vasta JYP-uran toinen.

– Eihän se Yoki mikään maalipyssy ole, mutta on sillä järkyttävän kova lämäri. Nyt se kuti osui raamien väliin. Varmasti nostaa hänen itseluottamustaan paljon, Suomela pohdiskeli.

Sport oli avauserässä vahva, mutta toiseen erään puntit tasoittuivat. Maaleja ei kuitenkaan nähty. Kolmas erä oli puolestaan selvästi Hurrikaanin pirtein 20-minuuttinen. Heti erän alkuun Suomela ohjasi komeasti Juuso Vainion viivavedon sisään. Hetkeä myöhemmin JYP pääsi kahden miehen ylivoimalle ja onnistui jälleen maalinteossa. Mikko Mäenpää tälläsi Joonas Nättisen komeasta esityöstä ottelun voittomaalin ylivoimalla.

Sport kavensi vielä kertaalleen pelatessaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Uransa 700. liigapelin pelannut Ville Viitaluoma teki Sportin 2-3-kavennuksen ajassa 58.01. Sen lähemmäksi kotkapaidat eivät kuitenkaan päässeet, sillä Henri Kanninen niittasi tyhjään maalin loppulukemat ajassa 59.19.

JYPille voitto tuli makeaan saumaan, sillä olihan alla kaksi tappiota Liigasta ja yksi CHL:stä. Ensi viikon syyslomapeleihin Hurrikaani lähtee erittäin iso kolmen pisteen saalis vyöllään.

– Hyvään paikkaan tuli voitto. Ei me paljon olla pelejä tänä syksynä hävitty, mutta nyt oli pari tappiota alla putkeen. Hyvä että saatiin katkaistua se homma ja päästiin taas voittovireeseen, Suomela sanoi.

”Rantasalmen Sulttaani” Jarkko Immonen kasvatti jälleen pistepottiaan kahdella syöttöpisteellä. Immosen kauden pistesaldo 3+13=16 oikeuttaa Liigan pistepörssin toiseen sijaan. Pörssin kymppisakkiin mahtuvat JYP-pelaajista myös Juuso Puustinen, Antti Suomela ja Jani Tuppurainen.

JYPin seuraava ottelu on edessä jo tulevana tiistaina. Tuolloin kotihalliin LähiTapiola Areenalle saapuu kovavireinen Lappeenrannan SaiPa. Otteluun on tarjolla mahtava Kaveripaketti: neljä istumapaikkalippua hintaan 40€! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

Hurrikaanilla on edessä kolmen ottelun viikko. Tiistain SaiPa-pelin jälkeen urakka jatkuu perjantaina Kuopiossa KalPaa vastaan. Lauantaina palataan taas LähiTapiola Areenalle, kun vastaan luistelee Lahden Pelicans.

Myös Pelicans-otteluun on tarjolla Kaveripaketti sekä vanha tuttu Perhecombo, jossa 15 euron hintaan saa istumapaikkalipun sekä hodarin, limun ja popparit kioskilta. Ostettava vähintään 3 lippua (1 aikuinen ja 2 alle 13v. lasta). Pelicans-ottelun liput on ostettavissa TÄSTÄ LINKISTÄ.