JYP taipui patapaidoille kotikentällä

JYP koki niukan tappion perjantai-iltana kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun Porin Ässät haki pisteet maalein 3-1 (0-1, 3-0, 0-0). Hurrikaanin kohtaloksi koitui heikko toinen erä. 

Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Vastustaja puolusti tänään laadukkaasti ja piti meidät pois hyvistä paikoista 5 vs 5-pelissä. Yksinkertainen ja kova kamppailupeli, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi jämäkästi.

– Saatiin silti maalipaikkoja ihan riittävästi. Jalka ei kuitenkaan osunut lankulle niissä hetkissä. Siellä oli pari maukasta one-timeria ja muita paikkoja. Laadukkaat vedot puuttuivat, Ahvenjärvi jatkoi.

Varsin tasaisessa avauserässä JYP meni johtoon, kun kapteeni Juha-Pekka Hytönen onnistui ylivoimalla. Syöttöpisteet Jani Tuppuraiselle ja Joonas Nättiselle. Ensimmäiseen erään JYP kokeili vielä kerran ylivoimalla ja pääsi aloittamaan myös toisen 20-minuuttisen miesylivoimalla, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Voitokkaasta avauserästä huolimatta, Ahvenjärvi näkee tappion syyn juuri ensimmäisessä kaksikymppisessä.

– Meillä oli huono lähtö ensimmäiseen erään. Ei oltu valmiita kamppailemaan ja hävittiin tilanteet laitojen lähellä. Sitä oikeaa tunnetta on aika vaikea saada enää pelin aikana kiinni.

Toisessa erässä ”oma koira” puraisi JYPiä ja pahasti. Vuorossa oli nimittäin JYP-kasvatti Mikko Salmion show. ”Miki” painoi Ässille kaksi rysää ja kun vielä Sami Lähteenmäki onnistui kerran, niin Hurrikaani oli jäänyt yhtäkkiä kahden maalin karkumatkalle.

Kapteeni JP Hytönen iski JYPin ainokaisen. Kuvat: Jiri Halttunen.

Kolmannen erän alkuun JYP sai jälleen ylivoiman, mutta homma ei toiminut. Päätöserässä Hurrikaani oli selvästi aggressiivisempi ja laukoi hanakammin kohti Ässien maalia. Täysi tunnustus myös vastustajalle, mutta aivan terävimpään iskuun ei JYP yltänyt.

JYPin maalilla Juho Olkinuora koppasi 7+13+6=26 kiekkoa. Ässien veräjänvartija Henri Kiviaho torjui 4+7+12=23  kertaa.

Hurrikaani ei ehdi pitkään huilata laakereillaan, sillä jo sunnuntaina on edessä piinkova vieraspeli Vaasan Sportia vastaan. Silloin JYPin on oltava ytimessä alusta asti.

– Pitäisi vaan olla heti pelin alusta asti valmiita tekemään niitä pieniä asioita. Se tarkoittaa irtokiekkojen voittamista, maalille menemistä ja oman maalin suojelemista, Ahvenjärvi paaluttaa.

Kotikentällä LähiTapiola Areenalla JYP nähdään seuraavan kerran syyslomapelissä ensi viikon tiistaina, kun vastassa on Idän Sputnik eli Lappeenrannan SaiPa. Tarjolla on muun muassa mahtavia kaveripakettitarjouksia. Neljä istumapaikkalippua hintaan 40€!

Osta edullinen lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.