JYP tuskaili maalinteon kanssa – Pelicans vei voiton

JYP koki katkeran tappion kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla lauantaina, kun Lahden Pelicans vei voiton maalein 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Hurrikaanipaidat hallitsivat peliä, mutta maalinteko oli hankalaa. 

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Joukkue yritti ja jätti kaiken jäälle ihan varmasti. Harmittavia virheitä tehtiin, joista Pelicans rokotti. Omalta joukkueelta kaipaan tehokkuutta ja enemmän härskiyttä maalintekoon, päävalmentaja Marko Virtanen summaa.

– Meidän pitää päästä enemmän maalintekoalueelle. Pelicans hallitsi suvereenisti omaa maaliaan. Sinne pitää jatkossa mennä ja maksaa siitä hinta, Virtanen jatkaa.

Avauserän JYP aloitti vahvasti, mutta Mikko Kousa iski Pelicansin johtoon ylivoimalla ajalla 2.46. JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen iski erän puolivälin jälkeen tasoituksen niin ikään ylivoimalla.

Toisen erän alkuun Libor Sulak vei Pelicansin jälleen johtoon. JYP teki kaikkensa tasoituksen eteen, mutta Pelicansin puolustus kesti. Kolmannessa erässä JYPin tuskaa lisäsi Vadim Pereskokov taiteilemalla 3-1-maalin. Jarkko Immonen toi JYPin vielä maalin päähän, mutta Pelicansin voiton niittasi Joel Mustonen tyhjiin.

– Me ei pelata tarpeeksi hyvää kiekkoa. Tehdään liian vähän maaleja ja annetaan kaverille liikaa paikkoja. Liian huolimatonta pelaamista ylipäätään, Hytönen sanoi.

– Nyt on vähän tahmeata tämä homma. Me ei olla tarpeeksi viisaita. Hukataan omat paikat ja annetaan kaverille liikaa tilanteita.  Tämä taso ei riitä. Vaisua ja vajaata on työmäärä tällä hetkellä. Hallitaan joo, mutta ollaan vähän seinillä ja kulmissa, Hytönen jatkoi.

Mikko Kalteva palasi takaisin kaukaloon. Kuvat: Jiri Halttunen.

Kultakypärä Immonen nakutti taas tehot 1+1, mutta se ei paljoa ”Rantasalmen Sulttaania” lämmittänyt.

–  Ei se paljoa lohduta. Kaikesta puuttuu. Hyökkäys menee kulmiin nyhjäämiseksi. Keskialueella taas puuttuu tekemisen meininki ja selkeys. Oma hyökkäyspeli jäi myös vajaaksi, Immonen manasi.

Rivit on kuitenkin koottava nopeasti, sillä ensi viikolla kiekkokarkelot jatkuvat kolmella kärkiottelulla. Vastassa ovat Lukko, Tappara ja TPS. Seuraavan kerran Hurrikaani nähdään kotikaukalossa ensi perjantaina, kun vastassa on puolustava Suomen mestari Tampereen Tappara. Osta lippusi kihelmöivään kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.