JYPille kitkerä tappio Kuopiossa

JYP koki kitkerän tappion perjantaina Kuopiossa, kun KalPa punnersi voittoon maalein 3-2 (0-1, 0-0, 3-1). Hurrikaani oli jo voiton syrjässä kiinni, mutta lopulta Pohjois-Savosta oli poistuttava tyhjin käsin. 

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Pelattiin 50 minuuttia laadukasta jääkiekkoa. Viimeiset kymmenen minuuttia eivät sitä olleet. KalPa ruuvasi siinä vaiheessa tarvittavat kierrokset ja saivat buustia maaleista, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi.

Avauserässä JYP oli todella pirteä. Maalinteossa onnistui jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen Jerry Turkulainen. Upean esityön teki maaliin Joonas Nättinen. Uran ensimmäisen liigapisteen merkkautti myös lokakuun alussa 17 vuotta täyttänyt Anttoni Honka.

Toisessa erässä peli tasoittui, mutta maaleja ei nähty. Päätöserän alkuun Santeri Lukka täräytti ylivoimalla KalPan tasoihin. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin Antti Suomela vei JYPin jälleen johtoon. Honka osui ensin vedollaan tolppaan ja sai jo toisen syöttöpisteensä. Pistemerkintä myös Turkulaiselle.

Ajassa 47.51 KalPan kultakypärä Balazs Sebok toi kotijoukkueen tasoihin. Lopulta voittomaalin iski Eetu Luostarinen ajassa 57.05.

JYPin peliä sotkivat lukuisat jäähyt. Viisi kahden minuutin jäähyä ja Henri Kannisen ulosajo ottelun lopussa olivat turhan paljon.

– Turhia kakkosia otettiin ihan liikaa. Meidän pitää saada huolellisuutta mailapelaamiseen. Jäähyistä en halua kommentoida mitään, mutta oli siellä turhiakin seassa. Pitää pelata enemmän lapa lapaa vastaan. Pitää olla yksinkertaisesti paljon huolellisempi, Ahvenjärvi toteaa.

Ensimmäinen Järvi-Suomen derby tarjosi huikeaa viihdettä ja rutkasti paikkoja.

– Kuopiossa on iso kaukalo ja pitää luistella paljon. Kaveri halusi iskeä vastaan ja me yritettiin torjua se. Molemmat pelasivat omilla vahvuuksilla, Ahvenjärvi sanoo.

Tappio tuli, mutta hattua pitää nostaa JYPin nuorelle puolustajalle. Honka nakutti uransa toiseen liigapeliin tehot 0+2.

– Hän on kiekon kanssa todella vahva. Pitää kuitenkin muistaa, että Anttoni on vasta ottanut ensiaskeleensa tällä tasolla. Upeaa kuitenkin, että hän voi ja uskaltaa pelata omilla vahvuuksilla, Ahvenjärvi summaa.

JYPin pitää unohtaa tappio nopeasti, sillä lauantaina kiekko putoaa jäähän LähiTapiola Areenalla jo 17.00. Vastassa on Lahden Pelicans!

Otteluun on tarjoalla mahtavia tarjouksia. Kaveripaketilla saat 40 euron hintaan neljä istumapaikkalippua. Perhecombo puolestaan tarjoaa sinulle istumapaikkalipun sekä hodarin, limun ja popparit kioskilta. Combossa hinta 15€/hlö. Ostettava vähintään 3 lippua (1 aikuinen ja 2 alle 13v. lasta).

Osta lippusi takuuvarmasti jännittävään Pelicans-otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.