JYPille niukka tappio Kärppien vieraana

JYP koki niukan tappion Oulussa lauantaina, kun Kärpät kukisti hurrikaanipaidat maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Kyseessä oli vasta JYPin toinen tappio tällä kaudella varsinaisella peliajalla. 

Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

Kärkiottelussa nähtiin odotetusti kovaa luistelua ja tiukkaa puolustuspeliä. Molemmat joukkueet laittoivat kaiken peliin.

– Kauden otteluista ehdottomasti vähiten maalipaikkoja molemmilla joukkueilla. Erittäin huolellista ja tarkkaa peliä kummaltakin. Todella kova luistelupeli, mutta hyökkäyspelin juhlaa se ei ollut edes ylivoimalla, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi ottelun jälkeen.

Avauserässä puntit olivat tasoissa, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan. Toisessa erässä Kärpät oli aktiivisempi osapuoli kaukalossa ja kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 34.48, kun Charles Bertrandin kääntölämäri upposi ohi Jussi Olkinuoran.

Päätöserässä Kärpät karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, kun Taneli Ronkainen laukoi 2-0-osuman ajassa 45.10. Tämän jälkeen JYP laittoi all-in ja myllytti peliä Kärppien päädyssä. Yritys palkittiin viimein ajassa 58.38, kun Jani Tuppurainen laukoi kavennuksen JYPin pelatessa ilman maalivahtia. Sen lähemmäksi kiri ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt.

– Kyllä me kaikin keinoin yritettiin, mutta tänään oli tiukkaa ja tasaista vääntöä. Ihan lopussa selkä seinää vasten saatiin kavennus, mutta tällä kertaa kävi näin. Taas nähtiin, että ei meillä kukaan luovuta, vaan työmoraali ja taistelu jatkuu aina loppuun asti, Ahvenjärvi paalutti.

Viimeisellä minuutilla nähtiin kyseenalainen tilanne, kun Kärppien pelaaja teki selvän kampituksen. Erotuomarit eivät kuitenkaan puhaltaneet jäähyä melko selvästä tilanteesta.

– Se oli ihan selvä jäähyn paikka. Se olisi antanut meille kahden miehen ylivoiman ja aloituksen Kärppien päädystä. Siinä olisi ollut vielä iso mahdollisuus. Aika isoja juttuja nämä ovat, kun jäävät viheltämättä. Nyt meni kuitenkin näin ja sillä siisti, Ahvenjärvi totesi.

JYPin kausi jatkuu ensi viikon tiistaina Valko-Venäjällä, kun vastassa on CHL-liigan viimeisessä alkulohkon pelissä Neman Grodno. Hurrikaani on jo varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa jatkopeleissä. Lohkovoitto on kuitenkin vielä ratkaisematta.

– Meillä on tässä kaksi kovaa vieraspeliä, niin ei ole kyllä yhtään ehtinyt tiistaita vielä miettiä. Katsotaan nyt tämä peli nauhalta ja pähkäillään parannettavat jutut. Mennään askel kerrallaan kohti tiistaita, Ahvenjärvi sanoo.

Seuraavan kerran JYP nähdään kotikentällä ensi perjantaina, kun vastassa on Porin Ässät. Osta lippusi varmasti huikeaan kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.