JYP jyrää – upea voitto vieraskaukalossa Ässistä!

JYP jatkaa voittojen tiellä riemukkaasti, kun torstai-iltana Porin Isomäellä Ässät kaatui taktisesti kypsän esityksen jälkeen maalein 3-1 (0-0, 2-1, 1-0). JYP puolusti oman pään tyylikkäästi, pelasi loistavaa keskialueen trap-peliä ja oli tehokas maalipaikoissa. 

Hurjaa hurrikaani menoa! Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauserässä Ässät pelasi pirteästi ja janosi maalia pitkän kuivan kauden päätteeksi. JYP kuitenkin esti lähtentelyt ja piti patapaidat pois vaarallisilta maalipaikoilta. Erän loppua kohden myös JYPin oma hyökkäyspeli parani ja varsinkin Antti Suomelan vitja oli alati vaarallinen.

– Tiedettiin, että Ässillä on pari tappiota alla ja he laittavat varmasti ihan kaiken likoon alussa. Heillä oli myös pari uutta kovaa vahvistusta, mutta me vastattiin heidän peliin hyvin. Saatiin hyvä lähtö otteluun, JYP-puolustaja Mikko Kalteva totesi.

Toisen erän JYP aloitti myrskyisästi. Ensin iski Micke Saari. Henri Kanninen kaivoi hyökkäyspäässä aloitusvoiton, Joel Sund laukoi laidasta maalille ja Saari laittoi irtokiekon sisään. Vain reilun puolentoista minuutin päästä Antti Suomela puolestaan siirsi maalin edestä JYPin jo 2-0-johtoon. Mikko Mäenpää laukoi viivasta, kiekko kimposi päätylaidasta maalille ja Suomelalla oli lopulta helppo työ viimeistellä.

Toisessa erässä nähtiin myös todella ikävä tilanne, kun Micke Saari kompastui ja liukui pää edellä Ässien pelaajan luistimeen. Saari vietiin heti pois kaukalosta paikattavaksi. Ässät onnistui myös maalinteossa, kun Kaltevalle sattui pieni kömmähdys alivoimalla. Maalin iski Ässien uusi hankinta Sakari Salminen.

– Yritin purkaa, mutta ei ihan lähtenyt tarpeeksi korkealle. Kaveri leikkasi myös hyvin linjalle ja sai hanskaan kiekon. No näitä sattuu, mutta tärkeintä on, että se ei meidän peliä lannistanut. Klaarattiin se tilanne ja kaivettiin tärkeä voitto, Kalteva sanoo.

Kolmannen erän alkuun JYP pääsi pelaamaan Maksim Matushkinin jäähyjen myötä neljä minuuttia ylivoimaa, mutta pakkopeli ei ottanut luonnistuakseen. Loput kolmannesta erästä JYP pelasi oppikirjamaisen taitavaa keskialueen trappia. Ässät ei saanut luotua kuin kolme laukausta koko erässä JYP-vahti Jussi Olkinuoraa päin. Ässien kiri jäikin täysin suutariksi ja loppulukemat löi tyhjiin toisessa pelissä peräjälkeen Jani Tuppurainen.

Launtaina kaikki hallille juhlimaan Pilen iltaa! Kuvat: Jiri Halttunen.

Lauantaina juhlitaan Tuomas Pihlmania

JYPin maalilla Olkinuora pelasi jälleen erittäin hyvän ottelun. Tärkeät 26 torjuntaa ja vain yksi maali omiin.

– Vähän otettiin liikaa jäähyjä toisessa erässä, mutta hyvin ne taisteltiin ja käytettiin sitten omat paikat. Puolustuksen kautta pelattiin ja oma suunnitelma meillä toimi hyvin, Kalteva summaa.

– Kun joukkue päästää nollat tai yhden omiin, niin silloin on hyvä taistella voitosta. Jussi torjui taas hyvän pelin.

Hurrikaanin kolmen ottelun viikko huipentuu lauantai-iltana kotihallissa LähiTapiola Areenalla, kun vastassa on Vaasan Sport. Eikä kyseessä ole mikä tahansa ottelu, vaan Tuomas Pihlmanin ilta. Pilen huikea kiekkoura huipentuu lauantaina, joten tule paikalle!

– Ehdottomasti me lyödään ihan kaikki likoon ja halutaan tehdä Tuomakselle huikea ilta omalta osaltamme. Hän on todellinen JYP-ikoni, Kalteva paaluttaa.

– Tehdään joka jätkä ihan varmasti kaikkemme, että voidaan Pilen kunniaksi ottaa voitto. Yritetään parhaamme, että hän saa meidän osalta nauttia illasta.

Pilen iltaan voit hankkia lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.