JYP taipui Jukureille – ”lisää tehokkuutta maalintekoon”

JYPin viime viikolla saalistama kolmen ottelun voittoputki päättyi perjantai-iltana LähiTapiola Areenalla, kun Mikkelin Jukurit haki vierasvoiton maalein 3-1 (0-1, 0-0, 0-3). JYP oli voiton syrjässä kiinni aina päätöserän jälkimmäiselle puoliskolle asti, mutta lopulta Jukurit punnersi voittoon. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Hurrikaanipaidat hallitsivat ottelua, mutta mikkeliläisten maalilla JYPissä liigakannuksensa hankkinut Sami Rajaniemi venyi vastustajan maalilla muhkeaan 37 torjuntaan.

– Ennen kaikkea jäin kaipaamaan omalta joukkueelta maalintekotehokkuutta lisää. Ehkä sillä puolella ei ollut meidän päivä tänään. Jos ajatellaan peliä kokonaisuutena, niin en näe rakenteessa mitään eroa viime viikkoon. Ihan samanlaista tekemistä oli, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi ottelun.

Sarjan jumbojoukkue Jukurit lähti otteluun hyvin, mutta ensimmäisen maalin iski JYP. Ajassa 09.23 kultakypärä Juuso Puustinen heläytti kauden 15. maalinsa. Pudi laittoi oman paluukiekon ohi Rajaniemen. Syöttöpiste maaliin Antti Suomelalle.

Toista erää JYP hallitsi selvästi. Hurrikaani pyöritti varsinkin kahden ylivoimansa aikana taidokkaasti kiekkoa, mutta maalinteko jäi piippuun. Muun muassa Jarkko Immonen kilautti erän alussa ylärimaan. Kun JYP ei käyttänyt maalipaikkojaan hyväksi, sai Jukurit siitä virtaa. Vierasjoukkue sai kolmannen erän puolivälin jälkeen hieman onnekkaan tasoituksen, kun Teemu Suhosen viivaveto löysi tiensä maaliin ajassa 53.38.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin Janne Ritamäki laukoi Jukureiden voittomaalin. JYP yritti vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ritamäki viimeisteli tyhjiin loppulukemat.

– Kun toinen pystyy roikkumaan mukana, niin näin se vaan monesti jääkiekossa menee. Kun et saa tehtyä toista maalia ja kaveri pysyy iholla, niin jok´ikinen minuutti valuu vastustajan laariin. Jääkiekko ei tarvitse kuin yhden vedon, niin se on äkkiä 1-1. Siitä kaveri sai tietenkin hurjasti voimaa ja momentum oli Jukureiden, Veltsu pohdiskeli.

– Ylivoima oli se juttu, missä olisi pitänyt pätkiä tämä juttu. Oli siellä paikkaa ja kaikennäköistä. Rajaniemi kesti Jukureiden maalissa. Jukurit pelasi hyvän pelin. Jukurit on pirullinen vastustaja. He pystyvät pitämään pelit tiukkoina ja he kamppailevat koko ajan kovasti.

Anton Stråka. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYPin paidassa nähtiin jälleen uusi liigadebytantti, kun Anton Stråka pelasi uransa avausottelun. Länsirannikolla Munsala IK:ssa avauspotkunsa ottanut Stråka tuli jo kaudella 2012-2013 jääkiekon perässä Jypinkylään. Nyt 19-vuotias Stråka otti ensikosketuksensa liigavauhtiin.

– Kivaa oli pelata, mutta tappio kyllä kismittää rajusti. Paljon meillä oli paikkoja, mutta ei vaan saatu sisään. Fiilikset oli kyllä mahtavat ennen peliä, Stråka sanoi.

Stråka pelasi JYPin nelosvitjassa yhdessä Joel Sundin ja Arttu Likolan kanssa. Kolmikko toteutti hyvin omaa pelisuunnitelmaansa ja pääsi muutaman kerran myllyttämään vahvasti Jukureiden päädyssä. Liigauran avauspisteet jäivät Stråkalla vielä odottamaan seuraavia pelejä.

Jukurit-ottelu oli JYPin tämän viikon ainoa kamppailu. Ensi viikolla on edessä jälleen ”normaalirytmi”, kun Hurrikaani nähdään tositoimissa kolme kertaa. Viikko käynnistyy tiistaina vieraspelillä Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Torstaina Hakametsässä Tampereella on vastassa Ilves ja viikko huipentuu lauantain kotipeliin aina yhtä rakasta naapuria KalPaa vastaan.

Osta lippusi KalPan kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta. Kyseessä on huikea Suomi 100 -juhlapeli, jota ei kannata jättää välistä. Juhlitaan jo etukäteen satavuotiasta Suomea lyömällä KalPa kotihallissa!