JYP taipui KalPalle tiukassa taistossa – ”Tänään ei pystytty parhaimpaan”

Niin oli kitkerä myös toinen Järvi-Suomen derby JYPille, kun tälläkin kertaa KalPa punnersi voittoon maalein 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). JYP jatkaa urakkaviikkoja heti huomenna lauantaina Hämeenlinnassa, kun vastassa on viime kevään puolivälierävastus HPK. 

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

Avauserässä JYP oli kieltämättä unessa. Onneksi reilun viiden minuutin pelin jälkeen syntynyt Alexander Ruutun ylivoimamaali jäi KalPan ainokaiseksi. JYPin ylivoiman aikana ex-hurrikaanipaita Janne Tavi oli kaksi kertaa läpiajossa, mutta Eetu Laurikainen pelasti tilanteet.

Toisessa erässä JYP todella syttyi peliin. Heti kymmenen sekunnin jälkeen Jani Tuppurainen ohjasi Mikko Kaltevan viivakudin sisään. Syöttöpiste maaliin myös Joonas Nättiselle. JYP hallitsi toista erää ja sai toisen maalin, kun jälleen Tuppurainen onnistui. Erän loppupuolelle kuitenkin harmillinen tasoitus KalPalle JYPin vaihtovirheestä Alexandre Texierin toimesta.

– Heräteltiin porukkaa ekalla erätauolla ja toiseen erään oltiinkin jo paljon valmiimpia. Meillä oli pari hyvä peliä alla, mutta jotenkin aloitettiin tänään peli liian hitaasti. Se ei sovi meille, kahden maalin mies Tuppurainen manasi.

– Huomista kohti pitää päät kääntää. Tänään ei pystytty parhaimpaan. Varmasti joka jätkä tietää, että pitää parantaa, Allu jatkoi.

Jani Tuppurainen teki JYPin molemmat maalit. Kuvat: Jiri Halttunen.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. KalPa pääsi ottelun loppuhetkillä ylivoimalle ja onnistui maalinteossa, kun Otto Leskinen laukoi kauden avausmaalinsa ajassa 57.19. JYP haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta se ei riittänyt.

–  Palattiin vähän lähtöpisteeseen pelin alussa. Ei oltu vielä ymmärretty, mitä voittaminen tässä sarjassa vaatii. Todella heikko ensimmäinen erä. Siitä on vaikea lähteä kuromaan peliä. Se menee helposti pakottamiseksi ja niin kävi nytkin, päävalmentaja Marko Virtanen koki.

– Saatiin kyllä pakotettua pari maalia, mutta sitten tyhmästä virheestä KalPan tasoitus. Ei ansaittu tänään enempää. Jäi huono fiilis meidän lähdöstä peliin. KalPa oli sitkeä ja hyvä vastus, Virtanen jatkoi.

JYPin urakka jatkuu siis jo huomenna Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Seuraava kotipeli LähiTapiola Areenalla on luvassa tiistaina 14. marraskuuta. Silloin on vastassa Kouvolan KooKoo. Osta lippusi kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.