JYP upeaan voittoon Tuomas Pihlmanin juhlapelissä!

JYP otti viikon kolmannen voittonsa lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun Vaasan Sport kaatui upean esityksen jälkeen maalein 5-2 (2-1, 1-0, 2-1). Kyseessä oli Tuomas Pihlmanin ilta, kun JYP-ikonin uraa muisteltiin juhlaottelussa. Hurrikaani tarjosi Pilelle upean illan, eikä Sportilla ollut lopulta mitään mahdollisuuksia. 

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ennen ottelua Pihlman pääsi vielä jäälle JYP-paita päällä. Huikea tapahtuma, huikea pelaaja ja mahtava kotiyleisö osoittamassa seisaaltaan suosiota. Tunne oli pinnassa itse jos toisellakin. Pilen iltaa todisti paikan päällä upeat 3 778 katsojaa.

– Oli kyllä tosi jännittynyt olo ennen kuin menin jäälle. Sitten se oli kuitenkin tosi mahtavaa. Iso kiitos seuralle, että antoivat tällaisen mahdollisuuden lopettaa ura. Iso kiitos myös yleisölle ja kaikille tukijoille sekä ihmisille, jotka ovat urani varrella olleet mukana, Pihlman tunnelmoi.

– Oli mahtavaa kokea vielä kerran se, kun menee jäälle ja yleisö osoittaa suosiota. Fiilis oli kyllä huikea, Pile jatkoi.

Itse ottelussa avauserässä Sport karkasi johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun Antti Kalapudas laukoi kiekon verkkoon. Sportin alkurynnistys loppui kuitenkin lyhyeen, kun pari minuuttia myöhemmin kapteeni Juha-Pekka Hytönen päätti upean ylivoimapelin maaliin. Erän lopussa puhui puolestaan Nolan Yonkmanin pyssy! Yoki painoi Jarkko Immosen aloitusvoitosta kumilaatan alapesään. Yonkmanin kauden molemmat maalit ovat syntyneet juuri Sportia vastaan.

JYP on huimassa iskussa! Kuvat: Jiri Halttunen.

Toisessa erässä JYP oli rautaa 

Ottelun toiseen erään JYP tuli vahvasti ja sai hankittua monta jäähyä vaasalaisille. Ajassa 24.56 lauloi Jani Tuppuraisen pyssy. Allu treenasi ensin pari kutia ja kolmas helähti verkkoon. Syöttöpiste jälleen Immoselle sekä Mikko Mäenpäälle. Jakke ja Miksa nakuttivat kumpainenkin otteluun mojovat pisteet 0+3.

JYP myllytti vahvasti koko toisen erän, mutta enempää maaleja ei syntynyt. Vähän ennen kolmannen erän puoliväliä kuitenkin ylivoima toimi jälleen. Nyt maalin iski kultakypärä Juuso Puustinen. Sportin Andrew Kozek kavensi vielä kotkapaidoille, mutta loppulukemat löi tyhjiin Hytönen.

Pihlmanin ilta toi lisää virtaa JYPin pelaajistoon. JYP porskuttaa nyt komeassa kolmen ottelun voittoputkessa.

– Monesti tällaisessa peliruuhkassa voi olla haasteita saada tunnetta ja latausta peliin. Tänään se tuli vähän itsestään. Pelattiin parasta lätkää, mitä on pitkään aikaan pelattu. Luotiin paljon tilanteita, oltiin aktiivisia ja rohkeita. Uskallettiin hyökätä ja kaveri joutui ottamaan jäähyjä. Pidettiin myös kaveri aika vähissä paikoissa, Il Capitano Hytönen totesi.

Hytönen on pelannut lauantain sankarin Pihlmanin kanssa jo C-junioreissa yhdessä. Ei ihmekään jos myös Hytösellä oli perhosia vatsassa ennen ottelua.

– Oli aika hieno fiilis. Vähän jopa jännitti ja oli tunnetta puserossa ennen ottelun alkua. Pile on hyvä ystävä vuosien takaa ja hieno kiekkoilija. Hän on tehnyt myös paljon tämän seuran eteen. Hän jos kukaan ansaitsi tällaisen jutun, Hytönen paalutti.

Lämpimiä muistoja Pilestä oli myös 0+3 pisteet lauantaina iskeneellä Mäenpäällä.

– Olen tullut JYPiin vuonna 2002 ja mä en ole koskaan nähnyt miestä pahalla tuulella. Hän ottaa aina kaikki huomioon. Tietyissä asioissa todella pedantti kaveri, mutta samaan aikaan myös kaveri, jolle sattuu ja tapahtuu. Tapahtumarikas kaveri siis, Miksa myhäili.

JYP nähdään seuraavan kerran LähiTapiola Areenalla ensi viikon perjantaina, kun vastassa on Mikkelin Jukurit. Osta lippusi tähän taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.