JYPille niukka tappio jatkoajalla Hämeenlinnassa

JYP sai saaliikseen yhden sarjapisteen lauantaina Hämeenlinnasta, kun HPK vei lopulta voiton tiukan taistelun jälkeen jatkoajalla maalein 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). JYP jatkaa sarjataulukossa tappiosta huolimatta kuudentena. 

Ottelusykkeet tarjoaa Firstbeat.

Avauserään JYP tuli vahvasti, mutta pikku hiljaa otetta otti kotijoukkue HPK. Jussi Olkinuora pelasi upean erän kopaten muhkeat 10 torjuntaa. Myös JYP oli ylivoimalla lähellä maalintekoa, mutta Antti Suomela ei tällä kertaa onnistunut hyvästä paikastaan.

– Hyvin päästiin peliin mukaan heti alusta ja parannettiin koko ajan. Ihan erilainen ilme oli eiliseen verrattuna. Kiekko liikkui ja kiekollinen peli oli huolellisempaa, Micke Saari summasi.

Toinen erä oli täysin JYPin. Antti Karjalainen joutui Kerhon maalilla venymään 16 torjuntaan Olkinuoran kahta torjuntaa vastaan. Tosin ”Sonni-Jussin” molemmat kopit tulivat melkoisilla game savereilla. Ajassa 24.24 JYP kuitenkin onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Suomela karvasi ensin hienosti kiekon ja tarjoili Juuso Puustiselle. ”Pudi” ei erehtynyt ja kauden 11:s kaappi oli tosiasia.

– Maalipaikat olivat ottelussa aika harvassa, mutta siinä toisessa erässä meidän olisi pitänyt ratkaista homma. Meillä oli kakkoserässä hyvin paikkoja ja olisi pitänyt laittaa kiekkoa reppuun. Kaveri selvisi yhdellä takaiskulla, sai uskoa ja pääsi kolmannessa peliin mukaan, Saari selvitti.

Päätöserän alkuun Otto Paajanen tasoitti HPK:lle. JYP sai kuitenkin nopeasti paineen HPK-päätyyn uudestaan ja kotijoukkue joutui turvautumaan aikalisään. Erän puolivälin jälkeen Olkinuora torjui komeasti HPK:n Miro Ruokosen ja Robert Leinon avopaikat. Enempää maaleja ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla nähty, vaikka ihan loppuhetkillä sekä Juha-Pekka Hytösellä että Jarkko Immosella oli paikat varmistaa voitto JYPille.

Jatkoajan alussa Suomela oli paraatipaikassa, mutta lopulta voiton vei HPK. Eetu Tuulola sinetöi kotijoukkueen voiton ajassa 60.58.

Viime viikonloppuna JYP haki komean 6-1-voiton Turusta ja kellisti tiistaina CHL:ssä Tapparan. Sen jälkeen on kuitenkin tilille tullut vain yksi piste kahden maalin tappion jälkeen.

– Ei tässä itseluottamus kenelläkään rakoile. Täytyy vain jatkaa rajua työntekoa. Se kyllä palkitaan, Saari vakuuttaa.

– Meidän pitää kaivella muistoja esiin alkukaudelta, miten niitä voittoja otetaan tiukoista peleistä. Meillä on ja pitää olla uskoa omaan tekemiseen. Sitä kautta niitä voittoja taas tulee, Saari jatkaa.

Hämeenlinnaan oli saapunut runsas JYP-fanijoukko, joka piti upeasti kannustusta yllä läpi ottelun.

– Sankoin joukoin oli JYP-faneja paikalla. Se tuo aina lisää energiaa ja virtaa peliin. Iso kiitos faneille, Saari kiitteli.

JYPin seuraava kotipeli LähiTapiola Areenalla on luvassatiistaina 14 marraskuuta. Silloin on vastassa Kouvolan KooKoo. Osta lippusi kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.

Ensi viikon tiistaina JYP pelaa vielä CHL-liigan neljännesvälierien toisen osaottelun Tampereella. Sen jälkeen edessä on ansaittu viikon huili peleistä maajoukkuetauon myötä.