JYPille upea voitto ja Olkinuoralle nollapeli Lappeenrannasta

JYP aloitti kolmen ottelun viikon tiistai-iltana Lappeenrannassa upeasti. Kotijoukkue SaiPa kaatui tyylipuhtaan esityksen jälkeen maalein 4-0 (2-0, 1-0, 1-0). Jussi Olkinuora torjui JYPin maalilla kauden toisen nollapelinsä kopaten 33 kiekkoa. 

Pulssi nousee jäällä ja katsomossa. Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun alkuun kotijoukkue tuli  vahvasti, mutta Olkinuora torjui hienosti pitäen pelin tasoissa. Erän toisella puoliskolla ote kääntyi JYPille. Ensin onnistui Mikko Kalteva, jonka kauden kolmas maali oli upeaa katseltavaa. Juuso Puustinen avasi Antti Suomelalle, joka luisteli siniviivan yli hyökkäsalueelle. Suomelan kaunis syöttö toiseen aaltoon, jonka jälkeen Kaltsi laittoi valelaukauksella SaiPa-vahti Frans Tuohimaan kebab-kioskille.

Avauserän loppuun JYP onnistui ylivoimalla, kun Puustinen suti jo kauden 16. osumansa maalin edestä. Syöttöpisteet yv-maaliin kapteeni Juha-Pekka Hytöselle ja Jarkko Immoselle. Toisessa erässä verkkoa heilutti puolestaan Suomela. Tällä kertaa huikean rystylätyn tarjoili Puustinen ja Suomela tälläsi komeasti yläpeltiin.

Päätöserässä SaiPa vielä rimpuili, mutta uhkapeli kostautui kotijoukkueen pelatessa kuudella neljää vastaan. SaiPa-luotsi Tero Lehterä otti Tuohimaan pois jo erän puolivälissä, mutta Jani  Tuppurainen heläytti tyhjiin loppulukemat 4-0. Av-maali oli JYPin kauden ensimmäinen.

– Minun mielestä pelattiin tosi hyvä peli joukkueena. Alivoima oli hyvässä iskussa ja ylivoimalla tehtiin kahdesta tilaisuudesta toisella maali. Erikoistilanteet olivat yksi ratkaisu tänään, uran toisen liigapelinsä pelannut Anton Stråka sanoi.

– Myös maalivahtipeli oli meillä selvästi parempaa. Jussi pelasi huikean pelin ja piti nollat. Silloin on helppo pelata voitosta. Oltiin tänään myös tehokkaita. Neljä tehtyä maalia on hyvä juttu, Stråka jatkoi.

JYP tappoi ottelussa kuusi alivoimaa ja se oli ehdottomasti yksi voiton takeista. SaiPan alkurynnistyksen jälkeen myös viisikkopeli toimi moitteettomasti ja oman alueen puolustaminen oli timanttista.

Munsala IK:n kasvatti Stråka on nauttinut ensikosketuksestaan liigavauhtiin. A-junioreissa Stråka on tykittänyt tällä kaudella liki piste per peli vauhdilla, mutta Liigassa avauspiste jäi vielä odottamaan.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä ja olen kyllä nauttinut. On ollut todella hauskaa. Täällä saa kyllä kamppailla tosi rajusti ja vauhti on erittäin kovaa. Aina tietenkin löytyy parannettavaa, Stråka summasi.

JYP jatkaa kolmen ottelun viikkoa perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana. Viikko huipentuu lauantaina, kun kotijäällä LähiTapiola Areenalla on vastassa aina yhtä rakas vihollinen Kuopion KalPa. Kyseessä on Suomi 100 -juhlapeli, jota ei kannata jättää välistä.

Osta lippusi KalPan kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.