JYP nousi upeaan voittoon tapaninpäivän perhepelissä

JYP nousi upeaan voittoon tapaninpäivän perhepelissä tiistaina, kun Mikkelin Jukurit kaatui jatkoajalla maalein 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 1-0). Voitto oli JYPille kolmas perättäinen Liigassa. LähiTapiola Areenalla Tapaninpäivän juhlapeliä oli viettämässä huikeat 4 008 katsojaa. JYP kiittää!

Pulssi nousee jäällä ja katsomossa – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Avauserässä JYP aloitti vahvasti ja loi painetta Jukureiden päätyyn. Hurrikaani pääsi pyörittämään myös yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta Jukureiden maalilla Sami Rajaniemi torjui hienosti. Rajaniemi joutui melkoiseen kiekkosateeseen pelissä torjuen muhkeat 37 kertaa. JYPin maalilla Jussi Olkinuoralle riitti pelissä 10 koppia.

– Hieno tapahtuma varmasti yleisölle ja perheitä paljon mukana. Myös hieno kiekkotapahtuma saatiin aikaiseksi. Meidän pelaamiseen olen kaikelta muilta osin tyytyväinen, mutta erikoistilanteisiin en. Se ei vaan kinkkua syömällä se homma parane, päävalmentaja Marko Virtanen paalutti.

– Sitkeä oli meidän joukkue. Katsoin laukaisukarttaa ja siellä oli 62 vetoa, joista suurin osa ihan oikealta sektorilta. Rajaniemi oli maalilla hyvä. Hirveän paljon en omalta joukkueelta pelillisesti voi vaatia enempää. Erikoistilanteissa kyllä on petrattavaa, Veltsu jatkoi.

Toisen erän alkuun JYP pääsi jälleen ylivoimalle, mutta ei onnistunut. Sen jälkeen oli Jukureiden vuoro kokeilla kahdesti ylivoimaa ja tuloksena oli kaksi maalia Teemu Henritiuksen ja Teemu Suhosen toimesta. Toisen erän jälkimmäisen puoliskon JYP pyöritti jälleen hyvin, mutta maalit jäivät uupumaan.

JYP kiri voittoon tapaninpäivän perhepelissä. Kuvat: Jiri Halttunen.

Lopulta päätöserässä JYPin avausmaalin sivalsi Juuso Puustinen ajassa 45.32. Jo kauden 18:s maali Pudille, johon esityön tekivät Mikko Mäenpää sekä Antti Suomela. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin JYPin kiri sai sinettinsä, kun Mikko Kalteva laittoi kiekon maaliin Puustisen ja Juuso Vainion syötöistä. Jukurit haastoi maalin ja sitä tarkisteltiin pitkään videolta, mutta lopulta saatiin oikea päätös aikaan.

Päätöserän lopussa Jukurit loi pari vaarallista tilannetta, mutta tolpat pelastivat JYPin. Jatkoajalla sankariksi nousi Kalteva, joka niittasi ajassa 64.01 JYPin voiton. Syöttöpisteet jälleen Suomelalle sekä Vainiolle.

-Hyvä maku jäi lopulta pelistä. Oikein hyvin tuli kinkut sulateltua. Kaksi alivoimamaalia oli paha juttu. Sitä pitää jatkossa miettiä. Kiva oli onnistua oikein kaksi kertaa. Pitää itse tehdä, jos ei muille maistu. Ei vaan, oli ne sellaiset paikat, että ei niistä voinut olla tekemättä, Kalteva naureskeli pelin jälkeen.

– Jukurit puolusti tosi tiiviisti keskustan ja siellä oli välillä aikamoinen bussi parkissa maalilla. Me kuitenkin jaksettiin uskoa omaan juttuun loppuun asti ja se palkittiin voitolla, Kaltsi jatkoi.

JYP oli pelillisesti parempi osapuoli kentällä tapaninpäivän koitoksessa, mutta kuten päävalmentaja sanoi, jäi erikoistilanteissa parannettavaa. Myös maalintehotehokkuus oli kateissa, joskin siihen vaikutti tottakai myös vastustajan hyvä puolustuspeli.

– Oltiin aktiivisempi osapuoli tänään. Vähän varkain Jukurit pääsi kahden maalin johtoon. Sitten alettiin kirimään. Ei ihan varsinaisella peliajalla saatu voittoa, mutta onneksi sitten jatkoajalla Kaltsi ratkoi, JYPin maalitykki Juuso Puustinen sanoi.

JYP nähdään seuraavan kerran kotikentällä LähiTapiola Areenalla jo tulevana perjantaina, kun vastassa on huippupelissä Helsingin IFK. Tätä peliä ei kannata jättää väliin. Lätkä on parasta paikan päällä! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.