JYP palasi voittojen tielle – Tuppuraiselle 400 tehopistettä täyteen!

JYP palasi riemukkaasti voittojen tielle Liigassa perjantaina kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun Hämeenlinnan Pallokerho kellistyi komean esityksen jälkeen maalein 4-1 (1-0, 2-1, 1-0). Voittonsa myötä Hurrikaani nousi sarjataulukossa viidenneksi kymmenen pisteen päähän sarjakakkosesta Turun Palloseurasta. 

Hurrikaani tuntee pulssinsa – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat

JYP tuli otteluun erittäin vahvasti ja sai ansaitun johtomaalin ajassa 11.09, kun Jani Tuppurainen iski kauden 12. täysosumansa. Upean kuvion sommittelivat Joonas Nättinen sekä Antti Suomela. Hurrikaanipaidoilla oli runsaasti paikkoja avauserässä, mutta HPK-vahti Antti Karjalainen piti pelin tasaisena napaten 15 torjuntaa ensimmäiseen erään.

– Heti alusta asti oltiin asialla. Erittäin hyvää tekemistä oli käytännössä läpi ottelun. Aina se ei ole alkukaudesta näin ollut, Nättinen kommentoi.

Tiistaina JYP eteni upeasti välieriin lyömällä Kometa Brnon vieraskaukalossa. Se on tuonut joukkueen tekemiseen lisää intoa.

– Mitä pidemmälle on menty CHL:ssä, niin sitä enemmän pelit on todella muistuttanut playoffsia. Varmasti se voitto toi ja tulee tuomaan meille intoa sekä virtaa kauden toista puoliskoa ajatellen, Nättinen sanoi.

Toiseen erään JYP tuli niin ikään vahvasti ja karkasti ylivoimalla johtoon ajassa 24.08. Maalin viimeisteli Jarkko Immonen. Rantasalmen sulttaanin osumaan syöttöpisteen kirjautti Jani Tuppurainen. Syöttöpiste oli samalla Allun liigauran 400:s tehopiste! Tuppurainen on pelannut nyt runkosarjassa upeat 586 peliä ja tehnyt pisteet 151+249=400.

Jani Tuppurainen rikkoi 400 tehopisteen rajapyykin Liigassa! Kuvat: Jiri Halttunen.

Myös HPK sai peliään kuntoon toisen erän edetessä ja kavensi ylivoimalla Teemu Turusen toimesta. Nättinen kuitenkin ohjasi erän lopussa JYPille jälleen kahden maalin johdon Suomelan sekä Ossi Ikosen esityöstä.

– Meillä oli tosiaan hyvä alku otteluun ja siihen olen tyytyväinen. HPK sai oman momentumin toisessa erässä, mutta se kestettiin hyvin. Olkinuora (Jussi) oli niillä hetkillä maalissa erinomainen, päävalmentaja Marko Virtanen paalutti.

– Loppu oli meiltä myös miehekästä tekemistä, vaikka siellä pari kiekkoa jäi viivaan. Niissä olisi voinut olla tylympi. Silti olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Meillä oli todella raskas viikko alla ja HPK on liikkuva joukkue. Vähän jännitti, miten meillä jalka kestää, mutta hyvin kesti, Veltsu jatkoi.

Päätöserä oli ottelun tasaisin, mutta JYP ei missään vaiheessa päästänyt vierasjoukkuetta iholle. Loppulukemat niittasi tyhjiin Suomela ajassa 58.07.

Suomelan tämän kauden tutusta hyökkäysketjusta Juuso Puustinen on miesten maajoukkueen mukana ja Jerry Turkulainen nuorten leijonien matkassa. Rinnalle löytyi kuitenkin viime kauden tutkapari Nättinen ja jälki oli tuhoisaa.

– Me ollaan tuttuja toisillemme ja tiedetään, missä toinen liikkuu. Nautin kyllä täysin rinnoin Näden kanssa pelaamisesta. Hänen kanssaan ajatellaan hyökkäyspelistä samalla tavalla. Näde osaa myös varmistaa, jos minä seikkailen välillä missä sattuu, Suomela myhäili.

– Tykkään kyllä pelata kaikkien kanssa. Meillä on joukkue täynnä kovia pelimiehiä. Itse pystyn ehkä muuntautumaan ja soveltamaan omaa peliä ketjukavereiden mukaan. Alkukausi on mennyt pisteiden valossa hyvin peliaikaan nähden. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja haluan lisää onnistumisia, Suomela jatkoi.

JYP pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua, kun ensi tiistaina Hurrikaani matkustaa Ouluun sarjakärki Kärppien vieraaksi. Seuraava kotipeli on edessä Tapaninpäivänä 26. joulukuuta. Silloin on vastassa Mikkelin Jukurit. Kyseessä on perhepeli ja tarjolla jälleen loistavia tarjouksia! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.