JYPillä tappiollinen juhlailta – KalPa oli tyly vieras

JYP kärsi murheellisen tappion Kuopion KalPalle lauantaina Liigassa, kun kilpipaidat hakivat täyden pistepotin LähiTapiola Areenalta maalein 5-0.

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelu alkoi Suomi100-teemalla upeasti. Ensin Finlandia ja heti perään Maamme-laulu. Sen jälkeen ottelun avauskiekon pudotti Sotiemme Veteraani, 99-vuotias Martti Mäkinen.

JYPin kannalta ottelu alkoi kuitenkin murheellisesti, kun jo ajassa 4.04 Joni Ikonen onnistui KalPalle pitkän videotarkistuksen jälkeen.  Kaksi minuuttia myöhemmin Alexandre Texier vei KalPan kahden maalin johtoon.

– Satavuotisottelu meni meidän osalta latauksen kannalta yli. Aika paljon pistettiin peliin ja näköjään jo liikaa. Kuuma joukkue oli vastassa, joka laittoi kaikista paikoista kiekon reppuun. Liian paljon meidän henkinen tasapaino kuitenkin repeili. Ei pysytty omassa pelisuunnitelmassa, JYP-valmentaja Marko Virtanen totesi.

– Tämmöinen oli tulos tänään. Harmittaa ihan vietävästi, mutta tälläistä se urheilu on. Teemaa kuitenkin kun ajattelee, niin aika pieni asia tämä urheilu ja yksi peli lopulta on, Veltsu jatkaa.

Toisessa erässä satoi lisää maaleja JYPin verkkoon. KalPalle onnistuivat kahden minuutin sisään Ikonen, Tommi Jokinen sekä Mikko Nuutinen. Kolmanteen erään JYP selvästi piristyi, mutta se oli laiha lohtu, kun Niko Hovinen KalPan maalilla venyi neljänteen nollapeliinsä viiteen otteluun.

KalPa väänsi JYPin kumoon. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Ei oikein osaa sanoa mitään. Viisi nolla turpaan kotikaukalossa on aika tylyä. Anteeksi pitää pyytää kaikilta katsojilta. Latautuminen ja valmistautuminen otteluun oli kunnossa, mutta tälläinen oli tulos. Pahalta tuntuu, kapteeni Juha-Pekka Hytönen kommentoi.

– Hyvin samantyylinen alku kuin eilen. Tänään luistin ja eilen kenttämestarin erikoinen. Vastustaja kun tekee kolmesta ekasta paikasta maalin, niin vaikeaksi menee. Yritys ja lataus oli kova, mutta kun tuli takaiskuja, niin fokus ei pitänyt, Virtanen säesti.

JYPin kausi jatkuu tiistai-iltana mielenkiintoisella CHL-ottelulla. JYP kohtaa puolivälierien avausottelussa tsekkiläisen Kometa Brnon. Osta lippusi CHL-huumaan TÄMÄN LINKIN kautta.