JYPille rökälevoitto vuoden viimeisessä kotipelissä

JYP rökitti Helsingin IFK:n murskalukemin 6-2 kotikaukalossaan LähiTapiola Areenalla perjantaina. Hurrikaani riehui koko ottelun raivokkaasti, eikä helsinkiläisillä ollut ottelussa mitään toivoa. Meitä oli tänään paikalla lähes täysi tupa 4 175 katsojaa. JYP kiittää!

Pulssi nousee jäällä ja katsomossa – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Avauserässä JYP laittoi heti myrskyvaihteen silmään. Jo ajassa 03.52 Mikko Mäenpää sivalsi ranteella ylänurkkaan ja JYP karkasi johtoon. Avauserän puolivälissä Joonas Nättinen sekä Antti Suomela jatkoivat JYPin ilotulitusta upeilla maaleillaan. HIFK:n lohtukavennuksen viimeisteli Patrik Carlsson.

– Kyllä oli joukkue latautunut hyvin. Kaksi ensimmäistä erää erinomaista JYP-kiekkoa. Juuri sellaista toivon, että voidaan esittää jatkossakin. Vähän oltiin passiivisia päätöserässä. Hieno peli joukkueelta kuitenkin, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

JYP rökitti HIFK:n. Kuvat: Jiri Halttunen.

Toisessa erässä JYP jatkoi maalitehtailua. Michel Miklik naulasi ylivoimalla tämän kauden avausmaalinsa Liigassa jo ajassa 20.36. Vajaat kuusi minuuttia myöhemmin Ossi Louhivaara laukoi JYPin jo 5-1-johtoon. Sen jälkeen ottelu oli taputeltu, vaikka Vili Sopanen kavensi kolmannessa erässä. Loppulukemat niittasi tyhjiin Janne Kolehmainen.

– Hyvä alku meiltä ja viime aikoina on saatu juuri sitä tasapainoa tekemiseen mitä tarvitaan, tehoin 0+2 kunnostautunut Jarkko Immonen sanoi.

– Tästä pitää jatkaa. Välillä tulee huonoja hetkiä ja välillä hyviä. Pitää kuitenkin jatkaa omaa tiukkaa tekemistä. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan. Hyvin on pystytty pitämään se oma tekeminen, Immonen jatkoi.

Samoilla linjoilla oli myös pitkän loukkaantumisen selättänyt Ossi Louhivaara.

– Joukkueelta tosi hyvä peli. Oltiin valmiita heti pelin alusta. Selkeää ja aggressiivista peliä koko ajan. JYP oli hyvä tänään. Ansaittiin kyllä voitto.

JYP metsästää viikon kolmatta voittoa heti huomenna lauantaina Porista, kun vastassa on kovassa vireessä oleva Ässät. Seuraava kotipeli LähiTapiola Areenalla on 3. tammikuuta, kun vastassa on ei enempää eikä vähempää kuin puolustava Suomen mestari Tappara. Osta lippusi Tapparan kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.

Voittonsa myötä JYP vankisti asemiaan sarjataulukon neljännellä sijalla. Ottelun enemmän pelannut sarjakärki Kärpät on 12 pisteen päässä.