JYPille upea voitto Pelicansista – Louhivaara ja Kolehmainen avasivat maalitilinsä!

JYP palasi upeasti voittokantaan lauantaina Lahdessa, kun Pelicans kaatui komean esityksen jälkeen maalein 5-2 (1-0, 1-1, 3-1). Hurrikaanipaitojen suurin sankari oli vasta kolmannen liigapelinsä kahdeksan kuukauden loukkaantumisjakson jälkeen pelannut Ossi Louhivaara. Opa takoi otteluun kaksi kihautusta.

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

 

JYP aloitti ottelun erittäin hyvin ja avauserä oli kaikinpuolin loistavaa vierasjääkiekkoa. Se palkittiin myös maalilla, kun Juuso Puustinen latasi jo reilun kahden minuutin jälkeen kiekon verkkoon ylivoimalla.  Pudille maali oli jo kauden 17:s täysosuma! Syöttöpisteet yv-maaliin kirjauttivat Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen. Ensimmäisessä erässä JYP-vahti Jussi Olkinuora sai tililleen vain kolme torjuntaa, jotka kaikki tulivat erän lopun alivoiman aikana. Pelicansin veräjällä Janne Juvonen joutui venymään kiekon tielle 13 kertaa.

– Tänään saatiin heti hyvä lähtö peliin, jota varhainen ylivoimamaali siivitti. Meillä oli hyvä tiiveys, rytmi ja saatiin painetta vastustajalle heidän päädyssä. Hyvä lähtö peliin oli ehdottomasti isoin juttu, miksi tänään voitettiin, Ahvenjärvi sanoi.

– Työnteko ja luistelu oli myös kovaa luokkaa meillä koko pelin ajan. Pysyttiin kaikilla osa-alueilla tiiviinä.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä. Pelicans oli hieman niskan päällä, mutta JYPin puolustus piti pussinokat poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Ajassa 36.26 Louhivaara tehtaili upean kauden avausmaalinsa läpiajosta. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen  tarjoili syötön ja Opa karkasi Pelicansin puolustukselta ja ujutti kiekon ohi Juvosen.

Antti Tyrväinen kavensi kahden miehen ylivoimalla kotijoukkueelle toisen erän lopussa ja heti kolmannen erän alkuun Libor Sulak tasoitti pelin. JYP ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan karkasi uudestaan kahden maalin karkumatkalle Louhivaaran ja Antti Suomelan toimesta. Louhivaaran toiseen maaliin Liigassa kauden avauspisteen merkkautti Michel Miklik. Loppulukemat niittasi tyhjiin kauden avausmaalilla Janne Kolehmainen. Kolelle onnistuminen teki varmasti gutaa, sillä takana oli 18 maalitonta peliä tällä sesongilla.

– Ansaittu maali Kolelle ehdottomasti. Hän uhrautui upeasti tänään alivoimalla ja sai palkintoa. Ylipäätään alivoima pelasi tänään hienosti ja myös ylivoima toimi. Alivoiman onnistumista vaan ei niin useasti huomioida. Tänään oli molemmat erikoistilanteet kunnossa. Lisäksi myös (Jarkko) Immonen ja Hytönen kaivoivat tärkeät aloitukset alivoimalla, Ahvenjärvi summasi.

JYP pelasi ehjän ottelun ja vaikka Pelicans nousi tasoihin, ei peliote lopulta heilahtanut käytännössä ollenkaan.

– Vaikka kaveri tuli tasoihin, niin meidän peli ei horjunut. Itseluottamus on nyt kunnossa ja meidän rytmi oli koko ajan kohdillaan. Me ollaan selvästi noususuhdanteessa ja se antaa uskoa sekä luottamusta jatkoa varten, Jusu toteaa.

– Kunnon maalipaikkoja ei kaverilla juurikaan ollut tasakentällisin. Pystyttiin puolustamaan riittävän laadukkaasti läpi pelin. Kypsää ja viisasta peliä kaiken kaikkiaan sekä ennen kaikkea viisasta pelaamista johtoasemassa, Ahvenjärvi jatkoi.

JYPin ottelut jatkuvat seuraavaksi kahdella vieraspelillä. Ensi tiistaina JYP piipahtaa Tshekissä Kometa Brnon vieraana CHL-liigan toisessa puolivälieräottelussa. Heti keskiviikkona Hurrikaani matkustaa puolestaan Liigassa Vaasan Sportin kotikaukaloon.

Seuraavan kerran kotijäällä LähiTapiola Areenalla JYP nähdään ensi viikon perjantaina, kun vastassa on Hämeenlinnan Pallokerho. Lätkä on parasta paikan päällä! Osta lippusi HPK:n kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.