JYPiltä huima vuoden lopetus – Hurrikaani jyräsi Ässät!

JYP päätti vuoden 2017 huikealla tavalla, kun Porin Ässät kaatui Isomäki Areenalla lauantaina murskalukemin 7-0 (0-0, 5-0, 2-0). Hurrikaani oli ottelussa täysin ylivoimainen, eikä porilaisilla ollut mitään mahdollisuuksia. JYPin vuoden viimeinen viikonvaihde oli huikea. Kaksi rökälevoittoa maalierolla 13-2. 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

– Tänään oli JYP aika iskussa. Ei annettu mitään mahdollisuuksia Ässille. Vähän vaisu oli kaveri, mutta toisaalta syötiin niiden eväät täydellisesti. Ei siellä ollut kentällä oikein kuin yksi joukkue, JYP-hyökkääjä Micke Saari herkutteli.

Vielä avauserässä Ässät roikkui pelissä mukana maalivahti Andreas Bernardin torjuntojen siivittämänä. Toisessa erässä kyyti olikin sitten illan isännille kylmää. JYP takoi viisi maalia Bernardin taakse ja päätöserään Ässien maalille luisteli Henri Kiviaho. JYPin maalilla Eetu Laurikainen torjui komeasti kauden toisen nollapelinsä kopaten 19 kiekkoa.

JYPin maalitalkoot aloitti ajassa 20.29 Jani Tuppurainen. Maalia tarkistettiin videolta ja Ässät myös haastoi vielä tilanteen, vaikka osuma jo kertaalleen hyväksyttiin. Lopulta erotuomarin käsi näytti keskelle ja JYP johtoon. Pian tuli lisää, kun kahden minuutin päästä Janne Kolehmainen iski limpun verkkoon. Toisessa erässä Ässien maaliverkkoa pöllyttivät vielä myös Juha-Pekka Hytönen, Jerry Turkulainen ylivoimalla sekä Robert Rooba.

Ässillä ei ollut mitään palaa JYPin kyydissä. Kuvat: Jiri Halttunen.

Hurrikaanipaitojen toisen erän maalitalkoiden jälkeen päätöserä oli kosmetiikkaa. JYP kuitenkin takoi vielä kaksi maalia, kun Ossi Louhivaara onnistui ja Tuppurainen iski ylivoimalla illan toisensa.

– Jo avauerässä oltiin niskan päällä, mutta ei vielä saatu maaleja. Sitten kun saatiin toiseen erään kaksi nopeaa maalia, niin kaverilla selkäranka niksahti. Jatkettiin koko peli samaa rataa ja jaksettiin jyskyttää omaa peliä, Saari summasi.

JYPin tehomiehinä ottelussa häärivät pistein 2+1 Tuppurainen sekä 1+2 tehot nakuttanut Il Capitano Hytönen. Louhivaara ja Rooba iskivät pisteet 1+1 ja Michel Miklik sekä Jarkko Immonen syöttelivät 0+2. Pisteille ottelussa JYPiltä pääsi peräti 12 pelaajaa.

Hieman ailahtelevan syksyn jälkeen JYP on yltynyt huimaan liitoon. Hurrikaani lähtee vuoteen 2018 viisi peräkkäistä voittoa Liigassa vyöllään sekä välieräpaikka takataskussa CHL-liigasta.

– Me on tehty nyt kunnolla yhdessä joukkueena töitä. Vaikka välillä on tullut joissain otteluissa vaikeita hetkiä, niin jaksetaan uskoa omaan tekemiseen, Saari paaluttaa.

Uuden vuoden juhlien jälkeen JYP palaa tositoimiin keskiviikkona 3. tammikuuta. LähiTapiola Areenalle saapuu tuolloin ei enempää eikä vähempää kuin puolustava Suomen mestari Tampereen Tappara. Tule todistamaan paikan päälle JYPin huima lentokeli! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.