JYP palasi komeasti takaisin voittojen tielle

JYP palasi riemukkaasti takaisin voittojen tielle jääkiekkoliigassa lauantaina, kun Lappeenrannan SaiPa kaatui komean taistelun jälkeen kotikentällä LähiTapiola Areenalla maalein 2-1 (1-0, 1-1, 0-0). 

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP hallitsi ottelun avauserää ja sai palkinnon ajassa 08.31. Mikko Kalteva lämäsi viivan tuntumasta ylivoimalla kauden seitsemännen maalinsa. Syöttöpisteet Kaltsin maaliin Jani Tuppuraiselle sekä Joonas Nättiselle.

Toisessa erässä puntit tasoittuivat ja SaiPa tasoitti ajassa 28.41, kun Ahti Oksanen onnistui maalinteossa huippupaikalta. Erän lopussa kokenut konkari Jarkko Immonen luuti siirretyn rangaistuksen aikana SaiPan maalin edestä voittomaalin. Immosen maali syntyi aikaan 38.34 ja syöttöpiste jälleen Tuppuraiselle sekä Ossi Ikoselle.

Päätöserässä SaiPa yritti luoda painetta JYPin päätyyn, mutta Hurrikaani puolusti hienosti. Vieraat eivät juuri saaneet maalipaikkoja, kunnes aivan erän lopussa Jonatan Tanus pääsi huippupaikalle. Jussi Olkinuoralta kuitenkin huikea game saver, jonka turvin JYP porskutti voittoon. Olkinuoralle 23 torjuntaa voittopelissä.

– Eilen puolen yön aikaan vielä kateltiin nauhaa ja purettiin se paha olo . Joukkue oli asialla eikä päästänyt kuin yhden. Eilen kolme av-maalia ja nyt ei yhtään. Nämä on niitä pelejä, jotka meidän puolella pitää vaan pystyä raapimaan voitoiksi. Kolmas peli neljään päivään ja varmasti painoi molemmilla, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Kun väsyttää,  niin olisi helppo antaa periksi ja hävitä kaksinkamppailut. Tänään joukkue taisteli koko ajan ja siitä heille kiitos. Oli kova peli kyllä.

Tuppurainen kasvatti kahden syöttönsä myötä tehopisteensä jo lukemiin 14+20=34. Se oikeuttaa Liigan pistepörssin viidenteen sijaan. JYPin kultakypärä Antti Suomela on yhden tehopisteen päässä.

– Tämä oli aika perus JYP – SaiPa. Tiukkaa vääntöä oli alusta loppuun. Piti kamppailla tosissaan, että pääsi maalipaikoille. Paremmin meni kuin eilen. Se on positiivista, Tuppurainen niputti ottelun yhteen.

– Eilen katsottiin vielä yöllä kahdentoista pintaan nauhaa. Nyt ei tehnyt mieli jäädä sitä tekemään. Ihan ok peliä. Olisi voinut enemmänkin tehdä tulosta, mutta tämä riitti tänään. Tiukkaa puolustamista oli, Allu jatkoi.

JYP juhlii ottelun voittomaalia. Kuvat: Jiri Halttunen.

Suomela on saanut rinnalleen uusia ketjukavereita, kun alkukaudelta tutut laiturit Juuso Puustinen ja Jerry Turkulainen ovat olleet sivussa. Suomelan rinnalla lauantaina hyökkäsivät Janne Kolehmainen sekä Robert Rooba. 

– Ihan ei saatu toivotulla tavalla hyökkäyspeliä pyörimään. Siinä aina oman aikansa ottaa, että kemiat löytyvät. Joukkueelta kuitenkin hyvää puolustuspeliä, Suomela sanoi.

– Hieno homma, kun saatiin voitto. Ei taaskaan ihan täydellinen peli. Kovaa puolustamista molemmilta ja vääntöä. Tärkeintä oli, että saatiin taisteltua täydet pisteet.

JYPin paidassa nähtiin ensimmäistä kertaa liigatasolla jäällä puolustaja Alex Lindroos. Alkukaudella Lindroos kirjautti liigapelejä tililleen lainasopimuksella Pelicansissa ja myös Heinolan Peliitoista tuli Mestis-pelejä. Lindroos oli luonnollisesti innoissaan JYP-debyytistään.

– Tosi hyvältä tuntui. Ihan kuin olisi kotiin tullut. Täällä on tosi tiivistä peliö ja aika helppo oli siinä mielessä itsekin pelata, Lindroos mietiskeli.

JYPin kausi jatkuu ensi tiistaina kotihallissa LähiTapiola Areenalla huipputärkeällä CHL-liigan välierien ensimmäisellä osaottelulla, kun vastassa on tshekkiläinen Ocelari Trinec. Tälläistä kiekkoherkkua on harvoin tarjolla JYPinkylässä! Tule paikan päälle ja kannusta JYP kohti CHL-finaalia! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

Jussi Olkinuora torjui vakuuttavasti JYPin maalilla. Kuvat: Jiri Halttunen.