JYP rökitti Pelicansin – Lindroosille uran avausmaali

JYP palasi takaisin voittokantaan lauantaina kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun Lahden Pelicans kaatui tyylikkään esityksen jälkeen maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). JYPin tehomiehenä ottelussa hääri pisteet 2+1 nakuttanut Antti Suomela. 

Hurrikaani tuntee pulssinsa – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Sitkeä oli Pelicans ja he pelasivat hyvän pelin. Meidän joukkueelta kuitenkin yksi kauden ehjimmistä suorituksista tällä kaudella. Murhaava ylivoima, erinomainen alivoima ja tasokas 5-5-peli. Pelicansilla oli momentum kolmannen erän alussa, mutta hyvin saatiin oma peli uomiin, päävalmentaja Marko Virtanen summasi ottelun.

Suomela anasti pisteiltansa myötä takaisin kultakypärän Jani Tuppuraiselta. Suomelan tehot 15+24=39 oikeuttavat koko Liigan pistepörssin kolmanteen sijaan. Tuppurainen ja Jarkko Immonen ovat 36 tehopisteessä.

Ottelun avauserässä JYP onnistui kertaalleen, kun Suomela luuti kiekon maaliin ajassa 13.28. Syöttöpisteet merkittiin Jerry Turkulaiselle sekä Joonas Nättiselle. Toisessa erässä Suomela onnistui ylivoimalla.

Kaksi ensimmäistä erää peli oli hyvin JYPin hallussa, mutta kolmannen erän alkuun Pelicans sai kavennuksen Jesse Saarisen toimesta. Sen jälkeen Pelicans sai lisää virtaa, mutta JYP kokosi rivit nopeasti. Ratkaisevan 3-1-maalin laukoi siniviivasta Alex Lindroos, jolle osuma oli uran ensimmäinen Liigassa!

– Siinä oli vähän maalin edessä ruuhkaa. Kiekkoa hakattiin sisään, mutta ei mennyt. Sitten tuli kiekko viivaan ja löin kaiken likoon. Lämäsin täysillä maalia kohti. Oli huikea fiilis. Ei niitä maaleja ole koskaan liikaa tullut, Lindroos hehkutti.

Lindroosille kiekko talteen uran ensimmäisestä maalista. Kuvat: Jiri Halttunen.

Vain vajaat kaksi minuuttia Lindroosin maalin jälkeen ottelun loppulukemat niittasi ylivoimalla kapteeni Juha-Pekka Hytönen. Il Capitanolle kauden yhdeksäs täysosuma.

JYP pelasi kauttaaltaan erinomaisen ottelun ja erikoistilanteet oli hiottu kuntoon. Ylivoimalla syntyi kaksi maalia ja alivoima toimi 100-prosenttisesti.

– Alusta loppuun asti hyvää peliä. Otettiin myös erikoistilanteissa iso ryhtiliike viime aikoihin nähden. Ylivoima toimi ja alivoima pelasi myös erinomaisesti, Nättinen totesi.

Seuraavan kerran JYP on tulessa ensi tiistaina, kun Trinecissä pelataan huipputärkeä CHL-liigan toinen välierä. Ensimmäisen kotikaukalossa JYP vei maalein 4-2.

– Kyllä CHL käy välillä mielessä. Niin paljon on kuitenkin pelejä nyt, että vain yhteen päivään ja yhteen peliin pystyy keskittymään. Tammikuu on meillä henkisten asioiden kuukausi. Pitkälti keskittyminen ja valmistautuminen sanelevat tulokset, Nättinen summaa.

– Mahtavin fiiliksin lähdetään sinne. Siellä on varmasti aikamoinen meininki hallissa. Ainakin oli heidän vierasfaneillaan melkoinen möykkä koko pelin ajan. Playoff-kutinaa on kyllä. Sen aistii joukkueesta. CHL-pelit ovat tuoneet myös virtaa liigapeleihin, Nättinen jatkaa.

Liigassa kotikaukalossa JYP nähdään seuraavan kerran tiistaina 23. tammikuuta. Silloin on vastassa Rauman Lukko. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta ja todista paikan päällä Hurrikaanin huima vire.