JYP voittoon rankkareissa Pelicansin vieraana

JYP nappasi toisen voiton Pelicansista vajaan viikon sisään, kun perjantaina pussinokat kellistyivät voittolaukauskisan jälkeen Lahdessa maalein 5-4 (2-1, 0-0, 2-3, 0-0, 1-0). Voittonsa myötä JYP tukevoitti asemiaan sarjataulukon neljännellä sijalla. 

Syke se on hurrikaanillakin – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauserässä Aleksi Rekonen vei ensin Pelicansin johtoon JYPin puolustuspään virheestä. Hetkeä myöhemmin virheeseen sortui puolestaan kotijoukkue ja Jarkko Immonen tälläsi kiekon verkkoon. JYP pääsi erätauolle johdossa, kun Jani Tuppurainen viimeisteli komean ylivoimakuvion päätteeksi 2-1-maalin ajassa 15.32.

Toinen erä oli hyvin sekavaa ja katkonaista peliä, mutta päätöserässä tapahtui sitäkin enemmän. JYP karkasi ensin 4-1-johtoon Juuso Puustisen ja Tuppuraisen maaleilla. Pelicans kuitenkin kiri rinnalle Mikko Kousan, Casimir Jürgensin ja vain viisi sekuntia ennen päätössummeria onnistuneen Rekosen osumilla.

Jatkoajalla maaleja ei nähty ja edessä oli rankkarit. JYPin sankariksi nousi Puustinen, joka oli voittolaukauskisan ainoa onnistuja neljännessä parissa. Yksi voiton arkkitehdeistä oli myös JYP-vahti Eetu Laurikainen, joka torjui ottelussa huikeat 45 kertaa.

– Ei ollut JYP hyvä tänään. Vaikka 4-1 johdettiin, niin en kyllä ollut siinäkään vaiheessa meidän tekemiseen tyytyväinen. Sitten vielä tuo lopun tunarointi kaiken päälle. No kaksi pistettä kuitenkin lähti matkaan, päävalmentaja Marko Virtanen manasi.

– Pelicans paineisti aggressiivisesti, kun olivat tappioasemassa. Meillä jäi ihan liikaa kiekot viivaan varsinkin toisessa erässä. Vaikka puhuttiin, että pitää pelata linjan taakse, niin se rytmi vaan kääntyi väärinpäin. Paljon jäi kaiken kaikkiaan parannettavaa huomiselle.

Immonen vietti tehoiltaa nakuttamalla pisteet 1+2. Samalla Rantasalmen sulttaani nousi tasapisteisiin JYPin sisäisessä pistepörssissä kultakypärä Antti Suomelan kanssa. Suomela saa kuitenkin pitää vielä kultakypäränsä isomman maalimääränsä myötä. Tuppurainen on puolestaan kaksikosta vain pisteen päässä.

Jani Tuppurainen vietti kahden maalin iltaa. Kuvat: Jiri Halttunen.

Vaikka JYPin esitys jätti perjantaina toivomisen varaa, niin voitto napsahti tuliaisiksi loppujen lopuksi. Kun päälle vielä lasketaan tiistain riemukas Trinecin reissu, joka päättyi niin ikään rankkareiden kautta JYPin finaalipaikkaan, voi Hurrikaani matkustaa lauantaina Mikkeliin hyvin mielin. Päätetään siellä viikko toiseen vierasvoittoon!

– Nämä ovat joukkueelle raskaita aikoja varsinkin mentaalisesti. Ei niiden taakse tietenkään voi eikä saa mennä. CHL-pelin jälkeen kuitenkin vierasvoitto ja kaksi pistettä. Kyllä se kuitenkin lämmittää. Aina kun vieraspelistä pisteitä tulee mukaan, niin se on hyvä juttu. Suoritus ei kuitenkaan ollut hyvä JYPiltä tänään, Virtanen sanoi.

Il Capitano Juha-Pekka Hytönen saalisti Pelicans-ottelussa yhden syöttöpisteen, jonka myötä JP nousi JYPin kautta aikain pistepörssissä jaetulle kärkisijalle Antti Virtasen kanssa. Hytösen tehot JYP-paidassa nyt 145+196=341. Virtasen lukemat 137+204=341.

JYPin vierasturnee siis jatkuu huomenna lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana. Hyvä palautuminen on tärkeää, sillä pitkäksi venynyt Pelicans-ottelu päättyi vasta 21.30. Kokenut hurrikaanijoukkue varmasti selvittää palautumisen haasteet ja on täydessä iskussa lauantaina, kun kiekko tippuu jäähän kello 17.00 Mikkelissä.

Seuraavan kerran kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla JYP nähdään ensi tiistaina 23. tammikuuta, kun vastassa on Rauman Lukko. Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.