JYPille jälleen upea murskavoitto Turusta

Lokakuun lopussa JYP piipahti Turussa ja nappasi upean 6-1-voiton. TPS kokeili ottaa revanssin perjantaina, mutta laihoin tuloksin, sillä Hurrikaani raivosi voittoon tällä kertaa maalein 7-1 (4-0, 2-1, 1-0). JYPin suurin sankari oli Joonas Nättinen, joka iski hattutempun. 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP laittoi maalihanat auki heti ottelun alussa. Ajassa 10.36 JYP oli karannut jo neljän maalin johtoon. TPS-vahti Oskari Setäsen latoivat vaihtoon Juuso Puustinen, Anton Stråka, Nättinen ja Janne Kolehmainen. Maukkain maali oli varmasti Stråkalle, sillä nuorukaiselle osuma oli liigauran ensimmäinen.

– Näköjään tämä Turku on meille helppo paikka pelata. Saatiin taas alkuun hyvin maaleja. Annettiin painetta ja TPS:n puolustajat sortuivat virheisiin, JYPin puolustajanuorukainen Anttoni Honka summasi.

– Toisessa erässä TPS sai ylivoimaa ja paljon paikkoja. Hyvin kuitenkin puolustettiin ja maalilla Eetu (Laurikainen) hoiti loput, Honka jatkoi.

Toisen erän alkuun Nättinen iski illan toisellaan JYPin jo 5-0-johtoon. Otto Nieminen kavensi sen jälkeen TPS:lle, mutta nopeasti Antti Suomela teki läpiajosta komean osuman. Päätöserässä Nättinen viimeisteli hattutemppunsa täyteen.

Tällä viikolla JYP nautti harvinaista kahden pelin viikkoa. Tuloksena oli kaksi komeaa voittoa. Ensi viikolla tahti tiukkenee, kun edessä on neljä peliä viiteen päivään.

– Tosi tärkeitä matseja on edessä ja kaikki on kovia joukkueita vastassa. Keskitytään kunnolla joka peliin ja laitetaan paras mahdollinen suoritus sinne jäälle, Honka toteaa.

Vasta 17-vuotias Honka on noussut nuoresta iästään huolimatta JYPin kokoonpanoon peli toisensa jälkeen. Tavoite on vakiinnuttaa paikka pelaavassa miehistössä.

– Onhan se kyllä maistunut pelata Liigassa. Pisteitäkin on tullut ja sitä kautta itseluottamus on noussut. Se antaa aina eväät sitten pelata rohkeammin omaa peliä. Tottakai tavoite on pelata niin paljon Liigan puolella kuin mahdollsita, Honka sanoo.

JYPin ensi viikon ottelurupeama käynnistyy kotihallista LähiTapiola Areenalta, kun vastassa on tiistaina Vaasan Sport. Osta lippusti otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.