JYPille kitkerä tappio – Hytönen nousi JYPin kautta aikain pisterohmuksi

JYP kärsi niukan tappion Mikkelin Jukureiden vieraana lauantaina, kun takkiin tuli lukemin 2-3 (0-1, 1-0, 1-2). Jäähyjen värittämässä pelissä JYPillä oli hyvin maalipaikkoja, mutta tällä kertaa osumatarkkuus jäi vajaaksi. 

Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

– Pelin kuva oli aika samanlainen kuin aiemminkin tällä kaudella Jukureita vastaan. 5-5-pelissä ei hirveästi maalipaikoilla juhlittu. Molemmat teki ylivoimalla yhden maalin, mutta jäin kyllä kaipaamaan meidän ylivoimalta enemmän röyhkeitä vetoja, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi totesi.

Avauserässä JYP oli heti hyvin ytimessä ja vyörytti tilanteita Jukureiden päätyyn. Hurrikaani pääsi myös kahdesti ylivoimalle, mutta tällä kertaa maaleja ei syntynyt. Jukurit puolestaan onnistui erän lopussa ylivoimalla, kun Teemu Tallberg onnistui.

Toisessa erässä JYP pääsi neljä kertaa ylivoimalle ja sai viimein tasoituksen ajassa 32.56, kun Juuso Puustinen iski kauden 20. täysosumansa paluukiekosta. Päätöserän alkuun Jukurit puolestaan karkasi taas johtoon, kun JYP-kasvatti Turo Asplund kiepautti vanhanaikaisella kiekon sisään. Sen jälkeen nähtiin hieman kyseenalainen tilanne, kun JYPin Janne Kolehmainen sai ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. JYPissä alkukauden pelannut Valtteri Hotakainen sai iskun päähän, mutta tilanne näytti puhtaalta.

– Minun mielestä Kole taklasi tilanteessa niin kuin kuuluu taklata. Ihan puhdas taklaus se oli. Ikävää tietenkin, jos pelaaja loukkaantuu. Sitä ei tietenkään kukaan toivo. Se ei kuitenkaan tätä peliä ratkaissut, Jusu niputti tilanteen yhteen.

JYP tappoi viiden minuutin jäähyn, mutta väkisinkin se söi energiaa ja sotki pelirytmiä. Kolmannen erän puolivälissä Miika Roine siirsi Jukurit jo kahden maalin karkumatkalle. JYP rakensi hyvän kirin ja sai kavennuksen pelatessaan ilman maalivahtia. Anttoni Honka iski kauden toisen maalinsa ajassa 57.47.  Viimeisten minuuttien aikana JYP pyöritti hyvin Jukureiden päädyssä, mutta tasoitusta ei syntynyt.

– Peli oli aika vaihtelevaa meidän osalta. Ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista, vaikka kaveri tekikin erän ainoan maalin. Oltiin paljon niskan päällä pelissä, mutta yksinkertaisuudessaan tämä on maalintekopeli, Ahvenjärvi sanoi.

– Lähelle päästiin, mutta se ei riitä eikä tietenkään tyydytä. Jäähyt sotki aika paljon meidän rytmiä, Ahvenjärvi jatkoi.

JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen saalisti pelissä yhden syöttöpisteen ja nousi sen ansiosta JYPin kautta aikain pistepörssin ykköstilalle.