JYPille riemukas voitto – juhlakalu Tuppurainen sankarina

JYP nappasi tärkeän voiton Liigassa tiistai-iltana, kun kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla Vaasan Sport kaatui tiukan taiston jälkeen maalein 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Voittonsa myötä Hurrikaani ohitti sarjataulukossa ottelun enemmän pelanneen Tampereen Tapparan ja nousi kolmanneksi. 

Pulssi nousee jäällä ja katsomossa – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelu alkoi JYPin kannalta nihkeästi, kun ensimmäisen seitsemän minuutin aikana kotijoukkueelle puhallettiin kolme jäähyä. JYP kuitenkin selvitti alivoimat ja karkasi miesvajaalla vielä johtoon, kun Il Capitano Juha-Pekka Hytönen karkasi läpiajoon ja laukoi komean kaapin ajassa 07.30. Loppuerä oli JYPin hallintaa, mutta enempää maaleja ei nähty monista paikoista huolimatta.

Toisessa erässä Sport sai myös luotua enemmän tilanteita, mutta silti JYP onnistui ensimmäisenä. Ajassa 34.47 Ossi Louhivaara napautti 2-0-osuman. Kotkapaidat kuitenkin kirivät vielä saman erän aikana rinnalle, kun ensin maalasi ex-JYP Markus Nenonen ja hetkeä myöhemmin 20 ottelun kuivan kauden päättänyt jenkkihyökkääjä Michael Parks.

Jani Tuppurainen juhli 600 liigapelin rajapyykkiä. Kuvat: Jiri Halttunen.

Ottelu oli JYP-hyökkääjä Jani Tuppuraiselle liigauran 600:s runkosarjassa. Juhlakalu vastasi huutoon ajassa 46.57, kun ”Allun” ruoska puhui ylivoimalla. Upea onnistuminen illan sankarille, jonka myötä Tuppurainen kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 18+24=42. Pisteet oikeuttavat Liiga pistepörssin kuudenteen sijaan.

– Tiukkoa pelejä on aina ollut Sportia vastaan ja niin tänäänkin. Peli oli sinänsä hyvin hallussa, mutta sitten kaveri sai pari aika köpöistä maalia. He pääsivät peliin mukaan ja sitten olikin tiukkaa loppu, Tuppurainen summasi ottelun.

– Jäähyt meillä sotki pelirytmiä varsinkin avauserässä. Pikku hiljaa kuitenkin päästiin peliin mukaan ja sen päälle.

Allun ura alkoi kaudella 2002-2003 Oulun Kärpissä. Kolmen KalPa-vuoden jälkeen mies onkin viihtynyt Jyväskylässä liki vuosikymmenen.

– Kahdeksi vuodeksi silloin tänne tultiin, mutta olen tykännyt kovasti pelata JYPissä. Täällä on hieno ilmapiiri ja jokainen saa olla oma itsensä, Tuppurainen hehkuttaa.

600. liigapelin rajapyykki oli herkistää ikiliikkujan.

– Saavutus kuulostaa kyllä siltä, mistä ei osannut edes haaveilla joskus aikoinaan. Lähinnä sitä parikymppisenä koltiaisena toivoi, että jos muutaman pelin edes pääsisi pelaamaan. Olen tosi onnellinen, että olen saanut pelata näin pitkään, Allu herkisteli.

– Vuodet ovat vierineet nopeasti ja nyt on jo näin paljon pelejä takana. Tosi kiitollinen ja huikea fiilis on.

Tuppuraisen lisäksi JYPin sankareihin lukeutui ehdottomasti maalivahti Eetu Laurikainen, joka otti tukun isoja torjunta kopaten pelissä yhteensä 30 kiekkoa.

Samuli Ratinen debytoi Liigassa JYPin paidassa.

JYPin paidassa nähtiin myös liigadebytantti, kun kovia tehoja A-junioreissa tällä kaudella iskenyt Samuli Ratinen pelasi ensimmäinen matsinsa kotoisessa sarjassa JYP-nutussa. Ratinen pääsi pelaaman JYP-ikoneiden Hytösen ja Louhivaaran rinnalla.

– Tottakai fiilis on todella huikea, kun pääsin ensimmäisen pelin pelaamaan Liigassa ja vielä kotiyleisön edessä. Sen lisäksi pelasin vielä noin huikeiden ukkojen rinnalla. Ei voisi parempaa paikkaa olla, Ratinen fiilisteli.

– Ennen peliä etsin itseäni taululta sieltä neloskentästä, mutta sitten näin, että olinkin kakkosessa. Sitten kun vielä näin minkalaiset kaverit ovat rinnalla, niin kylmiä väreitä meinasi pukata. Muutama hyvä paikka oli itsellä ja sitten tyhmä kymppi, joka vähän pilasi omaa peliä.

JYPin neljän ottelun härkäviikko jatkuu heti huomenna keskiviikkona Tampereella, kun vastassa on Tappara. Sanomattakin on selvää, että sarjataulukon kannalta pelataan huikean tärkeä ottelu. Tappara-pelin jälkeen urakka jatkuu perjantain Helsingissä IFK:n vieraana ja viikko päättyy lauantaina Hall of Fame -juhlapeliin KalPaa vastaan.

Osta lippusi taatusti ikimuistoiseen KalPa-peliin TÄMÄN LINKIN kautta.