JYPille upea voitto Lukosta – juhlakalu Hytönen vastasi huutoon

JYP otti erittäin tärkeän voiton kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla tiistaina, kun Rauman Lukko kaatui maalein 4-2 (1-1, 2-0 ,1-1). Joukkueet lähtivät otteluun pisteen sisällä, mutta voittonsa myötä JYP vankisti neljättä sijaansa ja jätti raumalaiset neljän pisteen päähän.

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauserä oli todella vauhdikas ja tilanteita vyöryi molempiin päihin. JYP siirtyi johtoon ajassa 09.48, kun kultakypärä Antti Suomela laukoi maalin Lukon karmeasta oman pään virheestä. Lukko kuitenkin tasoitti avauserän aikana, kun Valentin Claireaux iski kiekon verkkoon ajassa 15.00.

– Kova oli meillä viime viikko ja hyvin kaksijakoinen, kun ensin Tshekissä vieraspeli ja sitten kaksi vieraspeliä Liigassa. CHL-finaalipaikka onnistuttiin saavuttamaan, mutta sitten Lahdessa ja Mikkelissä sössittiin oma homma. Se näkyi kyllä avauserässä vielä ja päätin heti, että huomenna on joukkueella vapaapäivä. Sen verran oli energiat vajaita vielä, päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Toisessa erässä JYP sai hurrikaanin pyörimään Lukon päädyssä ja karstat karisivat koneesta lopullisesti. Se palkittiin kahdella maalilla. Ensin onnistui kapteeni Juha-Pekka Hytönen, joka ohjasi 17-vuotiaan JYP-lupauksen Anttoni Hongan oivalluksen maaliin ajassa 26.41. Jani Tuppurainen karkasi puolestaan lähes suoraan jäähyaitiosta maalintekoon ajassa 38.30. Osumaan syöttöpiste Il Capitano Hytöselle. Jukurit-pelissä lauantaina Hytösestä tuli kautta aikain paras JYPin pistemies ja JP juhlisti rajapyykkiä kolmella tehopisteellä.

Jani Tuppurainen iski JYPille tärkeän maalin. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Tulin vaihdosta kentälle ja sain kiekon suoraan lapaan. Näin, että siellä oli JP:n maila hollilla. Ajattelin, että laitetaan kiekkoa sitä kohti, koska mies on ollut niin kovassa vireessä. Sitä pitää vaan uskaltaa pelata, kun on itseluottamusta. Silloin tulee oivalluksia, joita ei ehkä muilta tule, Honka summaili 2-1-maaliin syntynyttä tilannetta.

– Kaikkein tärkeintä on, että JYP otti tänään kolme pistettä. Me oltiin työteliäitä ja saatiin luotua painetta Lukon päätyyn. Kaveri tuli lopussa kovaa päälle, mutta hyvin puolustettiin, Hytönen puolestaan sanoi.

Päätöserässä Lukko laittoi kaiken peliin ja nousi maalin päähän Janne Niskalan osumalla. Loppulukemat iski kuitenkin komealla maalilla ajassa 58.21 Henri Kanninen, joka palasi pelikentille loukkaantumisjakson jälkeen.

– Tottakai olen erityisen iloinen JP:n puolesta, kun hän pystyi juhlapeliin näin kovan onnistumisen tekemään. Mieltä lämmittää myös Kannisen peli. Hän palasi kentille pitkän tauon jälkeen ja pelasi hyökkääjistä isoimmat minuutit. Siihen vielä kruununa maali, Virtanen ihasteli.

JYPin kaikkien aikojen pistelinko Hytönen myönsi, ettei vielä pikkujuniorina uskonut nousevansa näin huikeaan asemaan JYP-perheessä.

– Iso unelma oli joskus 1990-luvulla, kun kävin pelejä katsomassa, että joskus tuonne jäälle pääsisi. Ei sitä osannut vielä muusta uneksia. Lähinnä katseli vain niitä sen ajan huippunimiä ja nykyisiä legendoja ylöspäin, vaatimaton kapteenimme muisteli.

Henri Kanniselta mahtava paluu askiin.

JYPin viikko jatkuu perjantaina Turussa, kun vastassa on TPS. Ottelussa on huima panos, sillä voitolla JYP nousee sarjakakkosen kantaan. Kotihallissa LähiTapiola Areenalla JYP nähdään seuraavan kerran ensi viikon tiistaina 30. tammikuuta, kun vastassa on Vaasan Sport! Lätkä on parasta paikan päällä! Osta oma lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.