JYPille upea voitto Tapparasta Immosen maalilla

JYP nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa Liigassa keskiviikkona, kun puolustava Suomen mestari Tampereen Tappara kaatui komean taistelun jälkeen maalein 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). Voittonsa myötä JYP nousi jo neljän pisteen päähän sarjataulukon kolmantena majailevasta Tapparasta. 

Hurjaa hurrikaani menoa! Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

LähiTapiola Areenalla oli paikalla upeat 4 116 katsojaa, jotka saivat nauttia vauhdikkaasta ja kovatasoisesta jääkiekko-ottelusta. Vaikka maalit jäivät vähiin, tunnetta ja latausta kentällä riitti yllin kyllin.

– Oli kyllä kova peli oikeesti. Yksilötasolla piti oikeasti mitata se, mitä se kova pelaaminen on. Tästä ei tässä sarjassa enää kovin paljoa pelit kovene, jos ajattelee yksilön mittaamista. Mahtavaa, että siitä saivat Antoni Honka ja Anton Stråka myös kokemusta nuorina pelimiehinä, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi.

– Tämä on kuin laittaisi rahaa pankkiin näiden poikien osalta. Eka erä oli aika tasainen, toisessa taas saatiin vähän nostettua peliä ja kolmas oli taas Tapparan hommia. Kun toinen on maalin häviöllä, niin he lyövät kaiken likoon. Aina on hieno suoritus pitää nollat näin kovassa pelissä, Veltsu jatkoi.

Ensimmäisessä erässä JYPillä oli jo oivat maalipaikat, kun muun muassa Jani Tuppurainen ja Ossi Louhivaara pääsivät hyvältä sektorilta laukomaan. Tapparan maalilla Dominik Hrachovina kuitenkin torjui mallikkaasti. Kahteen ensimmäiseen erään Hrachovina otti 27 torjuntaa.

Silti Jussi Olkinuora veti pidemmän korren JYPin maalilla torjuen kauden neljännen nollapelinsä. Eetu Laurikainen piti Porissa vuoden 2017 viimeisessä pelissä nollat, joten Sonni-Jussin oli pakko jatkaa samaa rataa.

– Niin se menee. Edi näytti esimerkkiä ja mä seurasin perässä. Ei vaan yhteistä mitä näissä peleissä oli, niin joukkue on pelannut tosi hyvin, Olkinuora myhäili.

Olkinuoralle kauden neljäs nollapeli. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYPin ainokaisen iski lopulta ajassa 24.32 Jarkko Immonen, joka luuti maalin edestä kiekon verkkoon pitkän kahinan jälkeen. Syöttöpisteet Tuppuraiselle ja Joonas Nättiselle. JYPillä oli paikat lyödä lisämaaleja toiseen erään kahden ylivoimansa aikana, mutta niitä ei lopulta nähty. Kolmannessa erässä Tappara teki kaikkensa kirin eteen, mutta JYP puolusti todella mallikkaasti.

Kaiken kaikkiaan LähiTapiola Areenan jäällä nähtiin keskiviikkoiltana erittäin laadukas ja intensiivinen ottelu, jossa mustelmia sai varmasti ihan jokainen.

– Positiiviset fiilikset jäi pelistä. Kaksi hyvää joukkuetta kohtasivat jäällä. Pienet on marginaalit. Sai vääntää ihan tosissaan eikä mikään tullut ilmaiseksi, JYP-puolustaja Ossi Ikonen summasi.

– Paljon intensiivisempää peliä oli kuin alkukaudella missään pelissä, Ikonen jatkoi.

JYPin kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Seuraavaa kotiottelua ei tarvitse kuitenkaan odottaa pitkään, sillä jo lauantaina Loppiaisen kunniaksi kotihalliin vieraaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.